Najnovije vesti

PRETUKLI POLICAJCA ZBOG PRVENSTVA PROLAZA: 6 pijanaca nasrnulo na oficira, skakali mu po kolima i udarali ga pesnicama
Ulica u kojoj se dogodio napad, Foto: Avaz.ba/M. Kadrić

NASILJE U SARAJEVU

PRETUKLI POLICAJCA ZBOG PRVENSTVA PROLAZA: 6 pijanaca nasrnulo na oficira, skakali mu po kolima i udarali ga pesnicama

Bosna i Hercegovina

Neviđena drama odigrala se protekle nedelje u sarajevskom naselju Jagomir kada je šest pijanih nasilnika napalo i povredilo oficira Policijske uprave Novo Sarajevo zbog svađe u saobraćaju.

Kako se saznaje, policajac koji je jedan od šefova smene ove policijske uprave, vraćao se kući u svom automobilu sa suprugom kada se u jednom momentu ispred njih u blizini mostića isprečila "lančia" s nekoliko sumnjivih muškaraca.

 

Kada je policajac krenuo da pređe preko mostića, muškarci iz "lančije" su ga izgurali s puta, posle čega su istrčali iz vozila i počeli da ga udaraju pesnicama i nogama kroz vozačev prozor. Dvojica su skočila na automobil po kome su skakali i napravili velika oštećenja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia


Posle nekoliko minuta iživljavanja nasilnici su ušli u svoje vozilo i pobegli.

Iskusni oficir je, nakon što je njegova supruga izašla iz automobila, krenuo za njima, a usput je obavestio svoje kolege šta mu se dogodilo.

 

Savladani i uhapšeni

 

Sve raspoložive patrole krenule su ka centru, a nasilnici su ubrzo sustignuti u ulici Koševo. Trojica su pobegla, dok su druga trojica napala policajce koji su ih savladali, oborili na zemlju i vezane ubacili u službeni kombi.

 

Alkotestiranjem je utvrđeno da su bili pijani, a naknadni testovi će pokazati jesu li koristili narkotike.

 

Motiv za napad na policajca je prvenstvo prolaza preko mostića. Nasilnicima je zasmetalo što je policajac krenuo da pređe preko mostića pa su ga zbog toga napali. Tokom saslušanja priznali su šta su uradili pa su pušteni da se brane sa slobode. Policajac je odmah na licu mesta prepoznao napadače.


Nezvanično, uhapšeni su Mirza Hasanbegović, Nidal Deljo i Vedad Bajramović, dok se za odbeglom trojicom još traga, a na teret im se stavlja krivično delo nasilničko ponašanje.


Kurir.rs/Avaz.ba
Foto: Avaz.ba/M. Kadrić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...