RADNICI U BIH GINU KO NA RATIŠTU: Za dva dana na svojim radnim mestima poginulo 5 osoba, a 10 povređeno!
Foto: Printscreen Banjaluka.com

tragično

RADNICI U BIH GINU KO NA RATIŠTU: Za dva dana na svojim radnim mestima poginulo 5 osoba, a 10 povređeno!

Bosna i Hercegovina -

U nesrećama na radu koje su dogodile u Bosni i Hercegovini za dva dana poginulo je pet radnika, dok je deset osoba povređeno, među kojima je gotovo pola medicinskih tehničara koji su pomagali unesrećenima.

Prošle nedelje dogodila se serija teških nesreća na gradilištima i u državnim preduzećima širom Bosne i Hercegovine. Prva nesreća dogodila se u Hidroelektrani Una Kostela 2. avgusta, kada je došlo do curenja gasa prilikom remonta postrojenja.

U ovoj nesreći poginuli su radnici Elektrodistribucije Bihać Seada Mujić, Elvis Salihodžić i Admir Mulić, svi iz Bihaća. Još tri radnika su se otrovala gasom i čak četiri medicinska tehničara koji su pružala pomoć nastradalima.

Samo dan kasnije, dogodila se nova tragedija u Banjaluci. Nakon pada s više od 15 metara visine poginuli su radnici kompanije Led projekt Dobrivoje Topić (57) i Željko Kostić (51), oba iz Čelinca. Radnici su pali sa trećeg sprata zgrade u izgradnji i na mestu ostali mrtvi.

Nekoliko sati posle nesreće u Banjaluci, u kompaniji GIKILU u Lukavcu za dlaku je izbegnuta tragedija i smrt više radnika. Naime, istragom je utvrđeno da se tokom izvođenja radova na razdvajaču sirovog katrana u drugoj smeni, u Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac dogodila nesreća u kojoj su povređena tri radnika.

Kurir.rs/Fokus.ba

Foto banjaluka.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track