SVEKRVA PIROMAN IZNENADILA SVE: Sačekala da snaja ode na odmor, zalila kuću uljem i zapalila je
Foto: Profimedia

motiv nepoznat

SVEKRVA PIROMAN IZNENADILA SVE: Sačekala da snaja ode na odmor, zalila kuću uljem i zapalila je

Bosna i Hercegovina -

Starici Veri Tatić (77) iz Laktaša, koja je zapalila kuću svoje snaje u Glamočanima kod Laktaša, preti i do 12 godina robije.

Tatićeva je požar podmetnula u nedelju oko ponoći, prethodno polivši sobe u kući uljem kako bi se vatra što pre proširila i zahvatila veći deo kuće, javlja Sprskainfo.

Tokom uviđaja policija je pronašla posudu sa kojom je starica polivala prostorije, ali je motiv zbog kojeg je Tatićeva zapalila kuću bliskog člana porodice ostao nejasan.

Materijalna šteta procenjena je na oko 25.000 evra, dok je Tatićeva nakon kriminalističke obrade puštena da se brani sa slobode.

Komšije starice u neverici su prepričavali ono što se dogodilo, pokušavajući utvrditi motiv paljevine. "Vera je živela zajedno sa snajom Zoricom i, koliko znam, nije bilo nikakvih problema između njih dve. Zorica je u međuvremenu otišla na odmor, a starica je ostala sama u kući i ko zna šta joj je prošlo kroz glavu da zapali kuću u kojoj je živela", ispričala je komšinica.

Izvor iz istrage objasnio je da je starica nakon podmetanja požara, oko ponoći, mirno izašla iz zapaljene kuće, pozvala svoje rođake koji žive nekoliko kilometara dalje i rekla im da dođu do kuće.

Kurir.rs/Tuzlanski.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track