ŽIVOT MU UNIŠTILA JEDNA FEJSBUK PREPISKA: Roditelji brane vaspitača osumničenog za pedofiliju!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Suspendovan sa posla

ŽIVOT MU UNIŠTILA JEDNA FEJSBUK PREPISKA: Roditelji brane vaspitača osumničenog za pedofiliju!

Bosna i Hercegovina -

Vaspitač banjalučkog vrtića N. P. (26), koji se zbog prepiske na Fejsbuku našao usred pedofilskog skandala, suspendovan je sa posla i do daljnjeg neće biti u kontaktu sa decom.

U policiji navode da se N. P., nakon što je objavljena sporna prepiska, sam javio policiji te da je maksimalno sarađivao s istražnim organima. Sada sledi veštačenje.

"On je dobrovoljno došao u policijsku stanicu i potvrdio da je imao tu jednu prepisku i ništa više od toga", rekao je izvor iz policije.

On pojašnjava da je pitanje i da li tu ima elemenata bilo kog krivičnog dela, jer ne postoji oštećena osoba. Ipak, prema nalogu Tužilaštva, sve će se detaljno ispitati i N. P. će biti predmet dalje istrage.

Vlasnica vrtića Jelena Bunić-Guslov kaže da je razgovarala sa vaspitačem

i da on negira da je imao bilo kakav neprimeren kontakt sa decom. U to se, kako tvrdi, i sama uverila za godinu dana, koliko je N. P. zaposlen u vrtiću.

"Bio je u policiji, dao izjavu i pokazao mi na uvid zapisnik, iz kojeg se vidi da nije osumnjičen za bilo koje krivično delo. Ništa mu nije dokazano niti je bilo šta sporno nađeno u njegovom telefonu ili tabletu", rekla je Bunić-Guslov.

Ona dodaje da će N. P. biti suspendovan sa posla dok istražni organi ne daju konačan sud.

"Pitanje je hoće li psihički uopšte biti sposoban da radi ovaj posao posle svega. Život mu je upropašćen, ali ima maksimalnu podršku svih onih koji ga poznaju, pa i roditelja dece sa kojom je radio. Svi su na njegovoj strani", - tvrdi direktorka vrtića.

Jelena Bunić-Guslov, vlasnica vrtića u kome N. P. radi, kaže da će organizovati sastanak sa roditeljima dece sa kojima je ovaj vaspitač radio.

"Nama su deca i roditelji najvažniji. Sa njima ćemo razgovarati i objasniti celu situaciju. Videćemo kakav je njihov stav o svemu kako bismo mogli dalje da reagujemo", rekla je Bunić-Guslov.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track