DRAMA U SARAJEVSKOM TRAMVAJU: Kontrola nije dozvolila turistima da izađu, migrantima pretili policijom, pa na kraju nasrnuli na putnike
Foto: Profimedia

gradski prevoz

DRAMA U SARAJEVSKOM TRAMVAJU: Kontrola nije dozvolila turistima da izađu, migrantima pretili policijom, pa na kraju nasrnuli na putnike

Bosna i Hercegovina -

Pritužbe na račun javnog gradskog prevoza u Sarajevu, a posebno na neprimereno ponašanje kontrolora traju već duže vreme.

Kako se ovih dana u gradu održava filmski festival, u Sarajevu se nalazi veliki broj turista.

Jedan Sarajlija je kazao da se sinoć u tramvaju koji je saobraćao na relaciji Ilidža - Baščaršija na stanici kod Većnice odvijala prava drama.

"Sinoć oko 20 sati u tramvaju u kojem su bili migranti i turisti, na stanici kod Većnice, vozač je otvorio samo prva vrata, a zatim je ušlo nekoliko kontrolora. Bukvalno su svima rekli "nemojte se mrdati", rekli su vozaču da zatvori vrata i, naravno, tražili karte na pregled", rekao je.

foto: Profimedia

Istakao je da su odmah počeli s pisanjem kazni svima koji nisu imali kartu.

"Nisu nam dali ni mogućnost da uzmemo kartu, kao što to obično radi većina njih. Ceo prvi red tramvaja je kažnjen, a to su prvo bili migranti, a kasnije i turisti. Turisti su bili neprijatno iznenađeni jer im je bio zabranjen izlazak iz tramvaja na stajalištu. Bilo je i nekoliko migranata kojima su tražili dokumente, a kada su im odgovorili da ih nemaju, kontrolori su im pretili policijom", kazao je.

Na kraju je dodao da su kontrolori u jednom trenutku nasrnuli na putnike motorolama koje su imali u rukama i da je situacija bila na rubu incidenta.

"Putnici su pušteni iz tramvaja tek kada su svima napisane kazne. Ovo je bila jedna neugodnost, a najviše mi je žao turista i migranata koji su ovo morali doživeti. Ovo ostavlja ružnu sliku o našem gradu", zaključio je Sarajlija.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track