Najnovije vesti

GORI DEPONIJA KOD GORAŽDA: Komunalci i vatrogasci sprečavaju da se požar proširi na šumu
Foto: Avaz.ba/A. Bajramović

ČULE SE I DETONACIJE

GORI DEPONIJA KOD GORAŽDA: Komunalci i vatrogasci sprečavaju da se požar proširi na šumu

Bosna i Hercegovina

Na deponiji "Šišeta", na koju se godinama odlaže komunalni otpad iz Goražda, danas je jutarnjim satima buknuo požar.

Prema rečima direktora JKP "6. mart" Sadika Silajdžića, vatra je zahvatila dve trećine deponije, a po svemu sudeći, radi se o samozapaljenju koje je tinjalo u nižim delovima odlagališta, na dubini od tridesetak metara.


"Radnici već dva–tri dana osećaju miris sagorevanja iz dubine deponije i zato mislim da je došlo do samozapaljenja i da je nije niko zapalio", kaže Silajdžić.

Tokom sagorevanja ogromnih količina smeća povremeno su se čule i slabije detonacije, najverovatnije od odbačenih boca pod pritiskom, a plamen u podnožju izazivao je povremene odrone otpada sa većih visina.

foto: Avaz.ba/A. Bajramović

Komunalci i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, uporedo sa gašenjem požara, sprečavali su njegovo širenje na šumu u neposrednoj blizini.


"Teško je odlagati smeće na ovu deponiju, teško je održavati, a problem odlaganja smeća rešava se već 20 godina, a nikako da se reši. Ovo je problem broj jedan grada i kantona, ali nadležni organi koji bi se trebali uključiti imaju druge prioritete", ističe Silajdžić.

 

Kurir.rs/Avaz.ba
Foto: Avaz.ba/A. Bajramović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...