NEMA VIKENDICE KOJA NIJE OPLJAČKANA: U ovom bihaćkom naselju meštani u strahu od migranata!
Foto: Profimedia

blizu granice sa hrvatskom

NEMA VIKENDICE KOJA NIJE OPLJAČKANA: U ovom bihaćkom naselju meštani u strahu od migranata!

Bosna i Hercegovina -

Vikendice i napuštene kuće u bihaćkom pograničnom naselju Zavalje, podno Plješevice, na granici s Hrvatskom sve češće su meta migranata.

Tu uglavnom prespavaju i odmore se na svom dugom putu prema zapadnoevropskim zemljama. Međutim, nakon njihovog boravka vlasnici uglavnom zateknu uništena vrata, nameštaj i gomilu smeća, a često utvrde i da su im nestale stvari, pokrivači, posuđe i ostalo.

O svemu je upoznata i policija, koja uglavnom obavi uviđaj i evidentira događaj, dok je počinioce veoma teško pronaći. Od dvadesetak vikendica koje se nalaze na ovom prostoru gotovo nema nijedne koja nije provaljena i ostavljena u neredu.

"Razvaljena su mi ulazna, ali i sva unutrašnja vrata su izbijena jer sam ih zaključavao. Migranti su ušli unutra i napravili rusvaj. Na stolu smo pronašli oko dvadeset čaša. Odneli su mi jorgan, ćebe, duvan, papiriće i mašinicu za pravljenje cigareta, set za brijanje koji su našli u kupatilu" kaže Safet Kljajić, jedan od vlasnika vikendice u Zavalju.

Više od moguće štete na imovini vlasnike vikendica u Zavalju brine narušena sigurnost.

"Njih ide po 50 do 60 u grupi. Ovde se više ne može doći s porodicom, jer nas je strah. Neki dan sam bio tu sa suprugom. Nisam mogao proći od njih i morao sam da se vratim" kaže Dževad Jahić, takođe vlasnik jedne vikendice.

Kurir.rs / Avaz

Foto: Profimedia, ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track