PUCANO NA NAČELNIKA OPŠTINE VUKOSAVLJE: Sedeli smo na svom imanju na Savi kad su ekstremisti zapucali! Loša poruka Srbima povratnicima!
Foto: Facebook / Borislav Rakić

traže od policije Federacije da reaguje

PUCANO NA NAČELNIKA OPŠTINE VUKOSAVLJE: Sedeli smo na svom imanju na Savi kad su ekstremisti zapucali! Loša poruka Srbima povratnicima!

Bosna i Hercegovina -

Na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića, koji je bio u društvu s četiri osobe na svom imanju u mestu Gornji Svilaj, sinoć je pucano iz vatrenog oružja.

U incidentu niko nije povređen, preneli su banjalučki mediji. Rakić je izjavio da su on i njegovi prijatelji identifikovali napadača i da očekuju od policije Federacije BiH da procesuira čoveka koji ih je napao.

Vukosavlje je mala opština u Posavini koja pripada RS, dok Gornji Svilaj, gde se nalazi Rakićevo imanje, pripada opštini Odžak u Federaciji BiH.

"Bili smo na reci Savi, jedno lepo druženje, koje su ekstremisti iz Federacije BiH pokušali da pokvare kada su pucali na mene i moje drugare. Nažalost, ovo je još jedna loša poruka", rekao je Rakić.

On je dodao da se incident desio u Gornjem Svilaju, gde uglavnom žive Srbi povratnici i da je ogorčen zbog ovog napada, navodeći da je ovo veoma loša poruka za Srbe povratnike u Federaciju BiH.

foto: Marina Lopičić

Napad na Rakića osudio je predsednik RS Milorad Dodik, njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), kao i predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

Svi oni zatražili su od policije Federacije BiH da odmah identifikuje i uhapsi napadača, uz ocenu da napad na Rakića šalje veoma lošu poruku Srbima povratnicima u Federaciju BiH.

Kurir.rs / Beta

Foto: Facebook / Borislav Rakić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track