KRVAVE GLAVE I SUZE NA PROTESTU U SARAJEVU: Sukob  specijalaca i veterana! ZAR SMO ZA OVO DALI MLADOST! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen YT

borci ogorčeni

KRVAVE GLAVE I SUZE NA PROTESTU U SARAJEVU: Sukob specijalaca i veterana! ZAR SMO ZA OVO DALI MLADOST! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Nekoliko stotina demobilisanih boraca koji protestuju u Sarajevu ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, sukobili su se danas s policijom.

Do incidenta je došlo pošto su učesnici protesta blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu. U sukobu policije i veterana u Sarajevu povređena su četiri specijalca, a dve osobe su uhapšene, potvrdula je policija Kantona Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama, povredjeno je i desetak učesnika protesta.

1 / 6 Foto: Printscreen Youtube

U policiji su rekli da su upotrebili silu i suzavac jer su pojedini borci imali metalne šipke. Pojedinim borcima je od suzavca pozlilo, pa su zatražili lekarsku pomoć.

Demobilisani borci sa područja Federacije BiH počeli su danas proteste pred Parlamentom tog entiteta BiH.

Oni zahtevaju da se zakaže hitna sednica oba Doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica.

Borci su najavili da će ispred zgrade parlamenta ostati sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Borci su se uputili prema Katedrali, uz pratnju velikog broja policajaca.

Oni se kreću saobraćajnicom, čime su zaustavili saobraćaj u tom delu grada. Borci i dalje pozivaju građane Sarajeva da im se pridruže, i pitaju "da li su za ovo krvarili i dali mladost".

"Pitate nas koja politička stranka stoji iza nas? Nijedna! Nas politika ne zanima, samo hoćemo svoja prava. Više od 20 godina smo gladni. Hoćemo registar", rekli su bivši borci novinarima.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja