PRETE IM 3 GODINE ZATVORA: Potvrđena optužnica protiv policajaca u slučaju Davida Dragičevića
Foto: EPA

TEHNIČARI UNIŠTILI DOKAZE?

PRETE IM 3 GODINE ZATVORA: Potvrđena optužnica protiv policajaca u slučaju Davida Dragičevića

Bosna i Hercegovina -

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca (55) zvanog Miki i Zorana Bošnjaka (44), optuženih za uništavanje dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak su 25. marta ove godine u nameri da spreče dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

Prema optužnici koju je 7. septembra ove godine podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, odlikovani pripadnik MUP Republike Srpske Mikica Marijanac i drugooptuženi Zoran Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta.

Optuženi su prilikom popisivanja, označavanja, sušenja i pakovanja odevnih predmeta skinutih sa tela Davida Dragičevića, a u nameri da spreče dokazivanje eventualnih bioloških tragova na muškim gaćama sive boje (boksericama) koje bi mogle poslužiti kao dokaz u krivičnom predmetu zbog krivičnog dela ubistvo na štetu Davida Dragičevića, taj odevni predmet, muške gaće sive boje – bacili.

"Dakle, u nameri da spreče ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično delo Sprečavanje dokazivanja", navodi se u optužnici koja je juče dostavljena Osnovnom sudu u Banjaluci.

Prema ovom krivičnom delu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara je do tri godine zatvora.

Kurir.rs/ Srpska info

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track