Najnovije vesti

DODIK ZA DEJLI TELEGRAF: Moj cilj je mir i Republika Srpska bi iskoristila miran način izlaska iz BiH
Foto: Reuters

INTERVJU

DODIK ZA DEJLI TELEGRAF: Moj cilj je mir i Republika Srpska bi iskoristila miran način izlaska iz BiH

Bosna i Hercegovina

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je njegov cilj mir i da bi Republika Srpska, ako postoji mogućnost da izađe iz BiH na miran način, kroz sporazum, to sigurno iskoristila.

Dodik je za britanski Telegraf istakao da su svi izgubili entuzijazam za evropski projekat.

"Veoma smo zahvalni za finansijsku pomoć. Naši problemi bi bili još veći da je nije bilo. Ali, svi mi, uključujući Evropu i nas, izgubili smo entuzijazam za ovaj projekat", rekao je Dodik.

On je naveo da je lista razloga dugačka - Bregzit, problemi u evrozoni, rast evroskeptičnih populista u vlastima Mađarske, Poljske i Italije, kao i podele u vezi sa imigracijom, Rusijom i Amerikom predsednika Donalda Trampa.

Predsednik Srpske je rekao da Evropa od pre deset godina - bez granica, napredna i mirna - jednostavno ne funkcioniše kao što je opisana, prenosi britanski list.

"Bili smo naivni da pomislimo da ćemo se samo pridružiti Evropi i da će svi naši problemi nestati", rekao je predsednik Dodik. 

On je takođe demantovao da gradi vojsku ili da je partner nacionalističkih paramilitaraca obučenih u Rusiji, piše Dejli telegraf.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...