Najnovije vesti

KRVAVI DETALJI ZLOČINA KOJI JE ZGROZIO REGION: Kanibal danima jeo telo majke, ostatke našli na 8 lokacija
Foto: Profimedia, Avaz.ba

MEŠTANI U ŠOKU

KRVAVI DETALJI ZLOČINA KOJI JE ZGROZIO REGION: Kanibal danima jeo telo majke, ostatke našli na 8 lokacija

Bosna i Hercegovina

"Kažu da je najgore kad te zavede šejtan - đavo", govori meštanka Velića kraj Bosanske Krupe, dan nakon što je sahranjena njena komšinica Nasiha Velić (60), smatrajući da se upravo to dogodilo Sabahudinu (33), koji je digao ruku na rođenu majku.

On je u porodičnoj kući majku ubio sekirom i raskomadao je, a zatim ju je, kako je izjavio policiji, i pojeo. Meštanka je uverena da mu se nešto strašno pomutilo s umom kad je učinio tako strašan zločin kojim je zgrožen čitav region.

"Nisam primetila ni čula da je imao ikakvih problema ni da je bolestan. Ponašao se sasvim normalno, bio je miran i vredan. Mi meštani smo potpuno zatečeni događajem. U potpunom smo šoku. Komšija, kao i njegova braća su zaista dobri i vredni ljudi, nikad o njima niko ni reči ružnog nije rekao. Čak je Sabahudin ostao s majkom, nije otišao kao drugi mladi. Ostao je da brine o majci. Uvek je bio miran i vredan, nema se za njega ništa ružno reći", govori i dodaje kako su svi u porodici veliki vernici i da su cenjeni što dokazuje da je jako puno ljudi i iz udaljenijih krajeva stiglo na Nasihinu sahranu.

foto: Avaz.ba

Još jedan komšija kaže da je sve "to za ne poverovati".

"Bio je vredan. Šta god bi trebalo komšijama da se pomogne, svima bi pomagao bez obzira na posao i uvek je žurio kući da vidi treba li šta majci. Brinuo je o njoj i dobro su se slagali. Nije otišao u inostranstvo kao drugi, samo kako bi ostao da brine o njoj. Jedini je u selu od mlađih koji je ostao", rekao je jedan meštanin Velića.

Podsećamo, Sabahudin je u petak nazvao brata i rekao mu da je ubio majku i se potom uputio u Sarajevo. Brat je policiji prijavio šokantno priznanje. Sabahudina su našli u Sarajevu istog dana, navodno je sam javio svoju lokaciju, pa su ga priveli. Ispričao im je da ju je zaklao sekirom i da je njeno telo delom pojeo, a delom raskomadao i zakopao na više lokacija oko kuće. To se navodno zbivalo u razdoblju od deset dana. Istražiteljima je rekao da je to počinio pod uticajem crne magije, odnosno, da su mu to naredila četiri džina.

Određen mu je jednomesečni pritvor, a naložena su i psihijatrijska veštačenja. Meštani kažu da je radio tek na povremenim poslovima, a izdržavala ga je majka stečenom penzijom pokojnog mu oca.

Navodno ga je teško pogodio gubitak devojke koja se pre desetak godina utopila u reci. Neki upućeniji su ispričali da se jednom prilikom hodži požalio da ga proganjaju đavoli, a ovaj ga je savetovao da se primi posla pa da neće imati takve misli.

Mestom se priča i da je, nakon što je usmrtio majku, njeno telo sekirom komadao u garaži, a ostatke zakopao na više lokacija oko kuće.

Sutradan ih je iskopao i s njih odvojio meso od kostiju i ostatke vratio, a meso ostavio uz potok da ih pojedu psi. Kako se to nije dogodilo, tad je, navodno, meso pekao i jeo ga danima. Govori se da su upravo psi grebali po sveže pokopanim ostacima. Ostaci ubijene pronađeni su na sedam, osam lokacija.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...