Najnovije vesti

ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE U PREDSEDNIŠTVU BIH: Lavrov poručio Sarajevu da je Rusija za Dejton, ali PROTIV demonizacije Srpske! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Al Jazeera Balkans

POSETA NA VISOKOM NIVOU

ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE U PREDSEDNIŠTVU BIH: Lavrov poručio Sarajevu da je Rusija za Dejton, ali PROTIV demonizacije Srpske! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

SARAJEVO - Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na današnjem sastanku sa tročlanim Predsedništvom BiH jasno stavio do znanja da je Rusija za sprovodenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali protiv demonizacije republike Srpske.

Šef ruske diplomatije je istakao i da je Rusija za celovitu BiH, ali da neće da se nameće, već će pomoći gde treba u raznim segmentima, počevši od privrede.

Na sastanku članova Predsedništav BiH i Lavrova bilo je reči i o zabrani ulaska ruskom piscu Zaharu Prilepinu u BiH. Zaključeno je da će o tome razgovarati bezbednosne agencije, prenosi Klix.ba.

Ivanić je rekao da Lavrova poznaje od ranije i da je od ministra spoljnih poslova Rusije dobio rođendanski poklon uz poruku: "Život se nastavlja i posle 60-e". On je dodao da nije pozvan u Banjaluku na sastanak sa šefom ruske diplomatije i da je domaćin ruskom ministru zapravo ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Na sastanku je bilo govora i o regionalnim prilikama. Ivanić je rekao da je Rusija ranije predložila da se održi sastanak četiri zemlje i to Turske, Rusije, BiH i Srbije čemu se usprotivio Bakir Izetbegović.

Lavrov je sa Crnadakom potpisao plan konsultacija ministarstava dveju zemalja, a popodne će doputovati u Banjaluku, gde će razgovarati sa zvaničnicima Republike Srpske i posetiti lokaciju gde je položen kamen temeljac za izgradnju srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube/Al Jazeera Balkans

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...