LONČAR NA OTVARANJU SEVERNOG KRILA BOLNICE U BANJALUCI: Srpska dobila ustanovu za ponos
Foto: Dragana Udovičić

KAO U METROPOLAMA

LONČAR NA OTVARANJU SEVERNOG KRILA BOLNICE U BANJALUCI: Srpska dobila ustanovu za ponos

Bosna i Hercegovina -

U Banjaluci su danas svečano otvoreni Severno krilo i centralni blok Univerzitetskog kliničkog centra, u prisustvu ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, koji je porucio da će građani RS sada imati uslove za lečenje kakvi postoje u svetskim metropolama, a lekari i medicinsko osoblje mogucnost za kvalitetno usavršavanje.

Lončar je istakao znacaj ulaganja u zdravstvo, kako u kadrove, tako i u infrastrukturu i opremu.

"Republika Srpska danas dobija ustanovu za ponos, gde ce građani imati uslove za lečenje kakvi postoje u bilo kojoj svetskoj metropoli, a lekari i medicinsko osoblje mogucnost da se u savremenom i modernom ambijentu kvalitetno usavrsavaju. U Srbiji ćete, kao i do sada uvek imati podrsku i iskrenog partnera", istakao je Lončar "apelujući" na zaposlene u UKC RS da pruže podršku direktoru Vladu Djajiću u njegovom radu.

Ministar se posebno zahvalio rukovodstvu Republike Srpske - predsedniku Miloradu Dodiku, premijerki Zeljki Cvijanović i ministru zdravlja Draganu Bogdanoviću na istrajnosti da jedan kapitalni projekat uspesno izvedu do kraja i u roku.

foto: RTRS/ Aleksandar Čavić

U delegaciji ministra zdravlja Srbije bili su direktorka RFZO Sanja Škodrić Radojević, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojkovic i vd direktora KCS Milika Ašanin, navedeno je u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Vrednost projekta iznosi 84 miliona evra, a realizovan je za 43 mjeseca.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podsetio je da je 1998. godine zatekao Klinički centar u očajnom stanju i da je prioritet bio da se počne rekonstrukcija.

"Čekali smo da se vratimo 2006. godine da počnemo sa tim. U međuvremenu, sve je stajalo", rekao je Dodik.

Kako je rekao, moraju se otvoriti bolnica u Istočnom Sarajevu, i izgraditi bolnica u Doboju.

Ministar zdravlja Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će se ovaj dan pamtiti.

"Trebalo je da prođe više od 50 godina da se napravi jedna ovakva ustanova, ali uspjeli smo. Sve ovo vreme imali smo podršku da napravimo UKC od predsjednika i premijerke, svih ministara i direktora UKC u ranijem periodu. Posebno se zahvaljujem pacijentima koji su imali strpljenja, ali od danas imaju bolje uslove i kvalitetniju uslugu", dodao je Bogdanić.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track