BOSANSKI KANIBAL ŠOKIRAO ISKUSNE POLICAJCE: Otkrio kako je iskasapio majku, ali i za čim najviše žali
Foto: Avaz.ba

strava i užas

BOSANSKI KANIBAL ŠOKIRAO ISKUSNE POLICAJCE: Otkrio kako je iskasapio majku, ali i za čim najviše žali

Bosna i Hercegovina -

Mučna istraga prvog zabeleženog slučaja kanibalizma u BiH i dalje šokira istražitelje i tužioce u USK, a Krajišnici sa strahom izgovaraju ime osumnjičenog Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe, koji je sekirom iskasapio majku Nasihu (60).

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, i Velićevo saslušanje u bihaćkom tužilaštvu teklo je mučno i praćeno je zgražavanjem zbog načina na koji je izvršen zločin.

Čak se i Sud našao u nezavidnoj situaciji, jer niko od krajiških krivičara nije želeo da preuzme ovaj slučaj, koji je izazvao veliko uznemirenje javnosti. Na kraju mu je dodeljen advokat, koji je tokom ispitivanja nekoliko puta napuštao prostoriju, jer je Velić iznosio previše odvratnih detalja, od kojih se ledi krv u žilama.

On je tokom ispitivanja kazao da je pre majke ubio svog psa, zaklavši ga! Kako otkriva izvor Avaza, zatim je ušao u kuću i poslednji put obratio se Nasihi: "Majko, jesi li ti zadovoljna sa mnom?", na šta je nesretna žena kazala da jeste. Čim mu je okrenula leđa, Velić je zamahnuo sekirom udarivši je u vrat.

Prisutni su se šokirali činjenicom da je Velić plakao dok je pričao kako je iskasapio psa, ali da nije pokazivao emocije kada je govorio o ubistvu majke. Hladno je objasnio da je majku ubio da bi prineo žrtvu!

On je na ispitivanju ponovio ono što je kazao istražiteljima, a to je da je majku ubio sekirom te da je njeno telo prepolovio, kasnije rasparčao, pekao i jeo!

Ponovio je da je pod utecajem crne magije, takozvanih sihira, i da su mu to naredila četiri zla duha. Spaljene delove zakopao je u dvorište kuće, a kasnije su ih istražitelji pronašli prekopavajući uz pomoć bagera.

Na kraju ispitivanja Velić je upućen u pritvor, a naređeno je i timsko psihijatrijsko veštačenje, koje treba da da konačan odgovor o njegovoj uračunljivosti.

Veliću je određen jednomesečni pritvor i nalazi se u KPZ Luke, gde je, kako se saznaje, izoliovn od ostalih pritvorenika. I u šetnju ga stražari izvode samog. Ova pritvorska jedinica nema prostorije predviđene za osumnjičenike njegovog profila. Pri ulasku oduzeli su mu pertle, a iz ćelije su sklonjeni i ostali predmeti pomoću kojih bi mogao da naudi sebi ili stražarima.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track