VASIĆ: SDS i PDP vode terorističku kampanju! Ne napadaju samo Dodika, nego celu Srpsku!
Foto: RTRS

O ISPALjivanju zolje i napadu na novinara

VASIĆ: SDS i PDP vode terorističku kampanju! Ne napadaju samo Dodika, nego celu Srpsku!

Bosna i Hercegovina -

Rajko Vasić, politički analitičar okarakterisao je kao teroristički čin i ispaljivanje "zolje" na zgradu koncerna "Agram" u Banjaluci i napad na novinara Vladimira Kovačevića.

"Ovde postoji cilj da se uzburka javnost. Nastoji se izazvati nestabilnost u Republici Srpskoj. Na taj način preko kolektivne političke svesti pokušavaju da utiču na rezultate izbora", rekao je Vasić.

On je istakao da se ova dešavanja mogu okarakterisati kao višeslojni terorizam, a ne klasični koji se često dešava na Bliskom istoku, a koji je sa masovnim brojem žrtava.

"Sve je rađeno s namerom da se ne otkrije počinilac. Na sreću u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske postoje profesionalci, koji su mnoge slučajeve rešavali. Hapšenjem čoveka koji je ispalio zolju, otkriven je celi mozaik koji se događa u Srpskoj u poslednjih godinu dana, a koji je iz jednog centra projektovan", navodi Vasić.

Vasić kaže da treba imati na umu da se ispaljivanje zolje dogodilo nekoliko dana nakon nestanka mladog Davida, što kako kaže nije bio slučajan događaj.

"Ovo sve pokazuje da SDS vodi još jednu kampanju. Znači osim one prljave, vodi i terorističku kampanju. Ne kažem da su Vukota Govedarica i Mladen Ivanić znali za sve ovo, ali nisu se suprotstavili tome. Ponavljam, SDS i PDP na ovaj način vode terorističku kampanju prema javnosti. Јedna je prljava kampanja prema kandidatima, porodicama... A drugo je napad na javnost i na Srpsku", ističe Vasić.

Dodaje da svi ovi događaji više nemaju za cilj napad na Milorada Dodika i SNSD, već na Srpsku, kako bi se pokazala kao terorističko leglo.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track