NOVI DETALJI INCIDENTA U BANJALUCI: Radić obučen da rukuje zoljom, na tri mesta pronađen njegov DNK
Foto: RTRS

ISPALJENA NA ZGRADU AGRAMA

NOVI DETALJI INCIDENTA U BANJALUCI: Radić obučen da rukuje zoljom, na tri mesta pronađen njegov DNK

Bosna i Hercegovina -

Inspektori su na zolji koja je ispaljena na zgradu Agrama u Banjaluci, pronašli tri DNK traga koji pripadaju osumnjičenom Aleksandru Radiću iz Čelinca, navodi se u dokumentima.

U istrazi se navodi da je on ovim napadom doveo u opasnost život radnika obezbeđenja, ali i da je nastala šteta na zgradi od oko 10.000 maraka.

Aleksandar Radić je tokom ispitivanja u Osnovnom sudu u Banjaluci negirao da je ispalio projektil iz zolje na zgradu Agrama, međutim, i pored toga mu je određen pritvor.

Tužilac je naveo i da je reč o osobi koja je obučena za rukovanje i upotrebu različitog vrsta vatrenog oružja.

U svojoj izjavi Radić je naveo da zna da rukuje zoljom i da ju je koristio tokom prethodnog rata od 1992. do 1995. godine, ali i da duže od 20 godina nije koristio ovo, kao ni drugo oružje.

Zanimljivo je da su inspektori na tri mesta na zolji pronašli DNK tragove, koje su povezali sa Radićem.

Njegov advokat Mileta Bošković je prigovorio Tužilaštvu na ove nalaze, zbog toga što je reč o mešanim tragovima više osoba i ne može se utvrditi kada je nastao trag njegovog klijenta.

Navodno, sa dela zolje je uzet bris trag koji se se velikom verovatnoćom poklapa sa biološkim tragom Radića. Na nalepnici zolje takođe je pronađen mešani DNK trag koji se podudara sa Radićem, a isti slučaj i sa DNK tragom koji je nađen na remenu zolje.

U istrazi se nalaze i brojne izjave svedoka koje potvrđuju napad, kao i da su videle osobu koja beži i odbacuje nešto u Ulici Franje Supila 8, ali nema svedoka koji su direktno prepoznali osumnjičenog Radića, prenose mediji.

Kurir.rs/RTRS/Srpska info Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track