STRAHUJE SE OD NEREDA I NAPADA NA POLICIJU: MUP Srpske apeluje na na organizatore da otkažu sutrašnje skupove u Banjaluci
Foto: Profimedia

pojačana kontrola na ulicama

STRAHUJE SE OD NEREDA I NAPADA NA POLICIJU: MUP Srpske apeluje na na organizatore da otkažu sutrašnje skupove u Banjaluci

Bosna i Hercegovina -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra u Banjaluci.

Iz MUP-a navode da će policijski službenici, povodom sutrašnjeg skupa grupe

"Pravda za Davida", koji nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, preduzeti sve mere i radnje kako bi sprečili svako ugrožavanje i narušavanje bezbednosti građana.

"Naime, Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom. S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole ljudi i vozila", navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz MUP-a apeluju na građane za razumevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

MUP Republike Srpske pozvao je još jednom građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise.

"Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Kurir.rs/RTRS Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja