DODIKOV SAVETNIK O SLUČAJU ZOLJA: Napad komandovan iz stranih obaveštajnih službi, napadač povezan direktno s ministrom BiH Mektićem!
Foto: Printscreen RTRS

TERORISTIČKI NAPAD U BANJALUCI

DODIKOV SAVETNIK O SLUČAJU ZOLJA: Napad komandovan iz stranih obaveštajnih službi, napadač povezan direktno s ministrom BiH Mektićem!

Bosna i Hercegovina -

Napad zoljom na zgradu Agrama u Banjaluci organizovale su strane obaveštajne službe uz pomagače iz redova samozvanog Saveza za pobede, kaže Slavko Mitrović, savetnik predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Mitrović kaže da napadi na Srpsku i njenu policiju traju od kada su (srpski član predsedništva BiH) Mladen Ivanić, (potpredsednik SDS) Vukota Govedarica i (bivši presednik Srpske) Dragan Čavić sa (bošnjačkim članom predsedništva BiH Bakirom) Izetbegovićem sklopili savez za uništenje Republike Srpske.

Slavko Mitrović: Sve je komandovano iz stranih obaveštajnih službi
Slavko Mitrović: Sve je komandovano iz stranih obaveštajnih službifoto: Printscreen RTRS

"I to na isti način kako je Armija Alije Izetbegovića ispaljivalja granate po vlastitom narodu na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, Ulici Vase Miskina u Sarajevu, tako sada koalicioni partneri Alijinog sina Bakira, ispaljuju zolje na vlastiti narod i na Banjaluku kao sjedište najvažnijih institucija Republike Srpske", ističe Mitrović.

Aleksandar Radić
Aleksandar Radićfoto: Printscreen RTRS

Inspektori su na zolji koja je ispaljena na zgradu Agrama u Banjaluci pronašli tri DNK traga koji pripadaju osumnjičenom Aleksandru Radiću iz Čelinca. Isti izvor navodi da bi zbog ovog terorističkog napada MUP Srpske narednih dana mogao da uhapsi ministra Dragana Mektića, jer svi tragovi vode do njega.

Dragan Mektić
Dragan Mektićfoto: Reuters

Povezanost Mektića i Radića policiji je otkrilo jedno od prekjuče privedenih lica, a postoje i njihove zajedničke fotografije. Mektić je juče na konferenciji za novinare napao ministra policije Srpske, Dragana Lukača, optužujući da se početkom rata borio na strani tzv. Republike BiH, pa je zbog interesa prešao u Vojsku Republike Srpske.

Dragan Lukač
Dragan Lukačfoto: Printscreen RTRS

"Mektiću treba dobar psihijatar. Pre pola godine je u javnosti takođe iznosio laži da me je spasavao u ratu i izvlačio ranjenog, što apsolutno nije tačno. To su potpune laži i to još jednom demantujem“, kaže Lukač i pita se da li je Mektić formirao militantnu frakciju u sastavu SDS-a koja raketira i granatira svoj narod.

"Očigledno je u završnici predizborne kampanje, nastao novi slogan SDS-a i Vukote Govedarice: SVIĆE, PUKNI ZOLjO", dodaje Mitrović.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Printscreen RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track