EKSKLUZIVNO! DODIK U IZJAVI ZA KURIR PROGLASIO POBEDU NA IZBORIMA: Još jača Republika Srpska! (VIDEO)
Foto: printscreen ATV/Srpskainfo.com

UBEDLJIVA POBEDA

EKSKLUZIVNO! DODIK U IZJAVI ZA KURIR PROGLASIO POBEDU NA IZBORIMA: Još jača Republika Srpska! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Millorad Dodik je u ekskluzivnoj izjavi za Kurir posle prvih rezultata na opštim izborima za BiH rekao da će na mestu člana Predsedništa BiH raditi sve da ojača poziciju Republike Srpske.

- Sve je prošlo očekivano, pobeda srpskog člana Predsedništva je gotovo izvesna. Mi ćemo uskoro to i proglasiti. Razlika je na 588 000 prebrojanih glasova u moju korist 69 978, i to ne mogu promeniti ni muslimanski glasovi iz inostranstva za Mladena Ivanića. Očekujem još da se saberu i neke važne opštine kao što su Doboj i Bjeljina, i onda možemo da proglasimo pobedu. Što se tiče izbora za predsednika Republike Srpske, trendovi su slični i na toj poziciji možemo računati na pobedu. Naše organizacije u mnogim gradovima već slave, ali ostalo je još da saberemo neke pozicije da bi mogli da proglasimo konačnu pobedu, rekao je MIlorad Dodik.

- Šta vaša pobeda donosi RS i koji će biti vaši prvi koraci na mestu člana Predsedništva BiH.

- Ojačaćemo poziciju Republike Srpske u skladu sa njenom ustavnom pozicijom. Neću razočarati glasače i to će biti osnovna stvar kojojm ću se na tom mestu rukovoditi, rekao je Dodik za Kurir.

Na opštim izborima građani BiH danas su birali članove Predsedništva BiH, poslanike u državnom i entitetskim parlamentima, predsednika i potpredsednike RS i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track