OPOZICIJA NEGIRA REZULTATE IZBORA U RS: Ivanović,  Borenović i Govedarica traže ručno prebrojavanje glasova
Foto: Screenshot

izbori u bih

OPOZICIJA NEGIRA REZULTATE IZBORA U RS: Ivanović, Borenović i Govedarica traže ručno prebrojavanje glasova

Bosna i Hercegovina -

Partija demokratskog progresa (PDP) zatražila je danas ponovno prebrojavanje glasova za člana Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda i za predsednika Republike Srpske.

Fena prenosi da je predsednik te stranke Branislav Borenović izneo tvrdnju da "u sadašnjim izbornim rezultatima ima dosta nelogičnosti i manipulacija".

"Čitav izborni proces je obilovao pretnjama i ucenama", kazao je Borenović na konferenciji za novinare.

On je dodao da "ne dolazi u obzir konstituisanje bilo kog parlamenta dok se to ne rasčisti".

Počasni predsednik PDP Mladen Ivanić, koji je bio kandidat za člana Predsedništva BiH Savaza za promjene, naveo je da "trenutni podaci pokazuju da je razlika oko 60.000 glasova za kandidata SNSD Milorada Dodika".

"Tamo gde smo imali instrumente kontrole, nismo izgubili. Ne vidim kome bi smetalo da se ponovo prebroje glasački listići, bar na deset odsto glasačkih mesta", kazao je Ivanić.

On je rekao da "očekuje da CIK prihvati njihove argumente". Fena navodi da u PDP očekuju devet ili deset poslanika u Narodnoj skupštini RS i dva u Parlamentu BiH.

I predsednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica tvrdi da ta stranka sumnja u regularnost opštih izbora u Bosni i Hercegovini, i da će tražiti ručno prebrojavanje glasačkih listića za predsednika Republike Srpske.

On je dodao da, kada se govori o izbornim rezultatima za predsednika RS, na 87,23 odsto obrađenih biračkih mesta, postoji 40.949 nevažećih glasačkih listića, što itekako može uticati na izborni rezultat, saopštila je SDS.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track