DINO MERLIN DAO OTKAZ BUBNJARU AMARU ŠEŠLJARU: Posle onakve izjave, za njega nema mesta u mom timu
Foto: Dragana Udovičić

politički razlozi

DINO MERLIN DAO OTKAZ BUBNJARU AMARU ŠEŠLJARU: Posle onakve izjave, za njega nema mesta u mom timu

Bosna i Hercegovina -

Pevač Dino Merlin objavio je danas da je odlučio da prekine saradnju sa bubnjarem Amarom Češljarom zbog njegove izjave da bi "poslao tenk" na Hrvate koji su protekle nedelje u Mostaru protestvovali zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsedništvu BiH, jer je izabran glasovima Bošnjaka.

"Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore", napisao je Češljar u komentaru na jednom od sarajevskih portala.

Kada su izjavu preneli svi uticajni hrvatski mediji u BiH, usledio je veliki broj kritika. Ubrzo je Dino Merlin odlučio da prekine saradnju s njim.

"Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke muzičkog saradnika Amara Češljara koji je svojim neumesnim komentarima naneo nemerljivu štetu timu profesionalaca i umetnika koji sa mnom već nekoliko decenija širom sveta kroz muziku propagiraju ljubav, mir i dobro", objavio je Merlin.

 Amar Češljar
Amar Češljarfoto: Prinstcreen/ Youtube

Pevač je naveo da svi njegovi saradnici dobro znaju da njegovi životni pogledi "ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca" i da u njegovom timu "nema mesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti".

"Zbog nepoštovanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše delovanje, odlučio sam odmah da otkažem dalju saradnju Amaru Češljaru", naveo je Dino Merlin.

Željko Komšić
Željko Komšićfoto: Reuters

Češljar je juče u dva odvojena nastupa izjavio da je njegov stav bio odgovor nacionalistima.

"Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju. Ovi koji su tu, u suštini, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima, naravno", naveo je bubnjar, dodajući da Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

Mediji prenose i da se tri sata kasnije "Merlinov bubnjar predomislio, pa je u novom mejlu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismejali, da objave kako je njegov profil hakovan".

"Nego kako se profili zaista hakuju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Češljaru hakovan profil i to je sve", napisao je Češljar.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track