KARDINAL PULJIĆ O IZBORU KOMŠIĆA: I Hitler je po zakonu došao na vlast
Foto: YT Screenshot, Klix.ba

šokantno

KARDINAL PULJIĆ O IZBORU KOMŠIĆA: I Hitler je po zakonu došao na vlast

Bosna i Hercegovina -

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić rekao je danas da se Hrvatima u BiH oduzimaju prava i da se to predstavlja zakonitim, navodeći da je i Adolf Hitler na zakonit način došao na vlast.

"Po zakonu smo bili proterivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. Pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živeo, kao što se to želi Hrvatima u BiH", rekao je kardinal Puljić u propovedi na misi u Žepču.

Kardinal Puljić je rekao da Hrvati i katolička vera nisu bili uništeni ni u vreme turske vladavine ni komunističkog režima, pa "neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH", prenose hrvatski mediji.

"Nijedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod, a to se događa u BiH. Puno toga moramo da ispravimo, ali naša katolička vera je naš put za budućnost Hrvata u BiH", poručio je Puljić.

On je pozvao vernike da se snažnije vezuju uz katoličku veru i korijene, te da u zajedništvu istraju u turbulentnim vremenima kada je "pred ispitom sve hrvatsko".

"Neće nas Hrvate u BiH spasiti nikakva politika, nego naša katolička vera i naša hrabrost, vernost i verodostojnost", poručio je Puljić.

Hrvatski mediji podsećaju da je nakon opštih izbora američki ambasador u BiH Morin Kormak konstatovala da je izbor lidera DF-a Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka zakonit i u skladu sa Ustavom.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: YT screenshot/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track