Najnovije vesti

ZLA KOB PORODICE BOSANCA KOG SU DRŽALI KAO ROBA: Sestru znate iz VELIKOG BRATA, svi su promenili imena, jedan se ubio... PRIČA O NJIMA ĆE VAS ŠOKIRATI (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen 24sata.hr

priča o kojoj bruji ceo svet

ZLA KOB PORODICE BOSANCA KOG SU DRŽALI KAO ROBA: Sestru znate iz VELIKOG BRATA, svi su promenili imena, jedan se ubio... PRIČA O NJIMA ĆE VAS ŠOKIRATI (FOTO/VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Stravična sudbina Rasima Ćufurovića (37) iz Velike Kladuše koga su članovi monstruozne porodice Valić više od godinu dana držali kao roba na svom imanju, ponovo je došla u fokus regionalne javnosti zbog sudskog procesa koji bi ovih dana mogao da dobije epilog.

 

U potrazi za poslom, Ćufurović je u aprilu 2016. godine došao na njihovo imanje u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje ostaje sve do oktobra 2017. godine kada je uspeo da pobegne iz kandži sadista čija iživljavanja je svakodnevno trpeo.

 

Rasima su, nakon meseci psihičke i fizičke torture pred čijim posledicama su ostali zgroženi i najiskusniji lekari, članovi porodice Valić polumrtvog bacili izvan imanja misleći da mu je došao kraj.

 

Međutim, on je poslednjim atomima snage uspeo da se dovuče do komšija koje su pozvali Hitnu pomoć i spasle ga sigurne smrti.

 

Zla kob porodice Ćufurović

 

Rasim Čufurović je jedno od 9 dece Džemile i Ahmeta Ćufurovića iz Velike Kladuše. Nakon preseljenja u Cetingrad Centar za socijalni rad im je, zbog brojnih problema u porodici, oduzeo decu i smestio ih u Karlovac.

 

U novom domu našli su se Ibro, Ćanka, Rasim, Osman, Međida, Međid, Ešef i Emir. Kasnije su jedno po jedno udomljavani u druge porodice.

 

Sestra učestvovala u Velikom bratu, brat se ubio

 

Najviše sreće od svih je imala Međida, kasnije poznata pod imenom Maja-Paola koja je postala zvezda hrvatskog Velikog brata.

 

foto: Printscreen 24sata.hr

Ostali članovi ove mnogobrojne nesrećne porodice završili su, skoro svi sa promenjenim imenima, raštrkani širom Hrvatske.

 

Jedan od braće, Ešef, koji je pod imenom Ivan Filipović živeo u Slunju izvršio je samoubistvo, a Rasim je završio na zloglasnom imanju porodice Valić.

 

Svedočenja od kojih se diže kosa na glavi

 

Opis Rasimove, ili kako ga u Draganiću zovu, Ratkove svakodnevice na imanju strave, na kojem su osim domaćina Petra i njegove supruge živeli još supruge i deca dvojice njegovih starijih sinova, tera strah u kosti.

 

 - Tretirali su ga doslovno kao roba. Jednom su dovezli neki crep kući i istovarivali ga, a Rasim im je pomagao. Onda su odjednom počeli da hrabre jednog dečaka iz svoje porodice, koji je tada imao oko pet godina, da ga tuče štapom i psuje. Rasim je i dalje mirno slagao te predmete, a mali ga je udarao i vređao. Jednom su imali neku feštu, pa bi se skupili neki njihovi prijatelji i tako bi svi skupa pijančili, a onda bi nekome palo na pamet da tuku Rasima.

 

I tako bi ga tukli i šamarali, što bi ostale silno zabavljalo. Tako bi ga šutirali, a onda bi mu nudili pivo do koga bi dopuzao poput psa. Leti bi uglavnom čuvao ovce po ceo dan, a u večernjim satima bi došao u dvorište i morao da zabavlja njihovu decu. Na primer, vozio bi ih na biciklu, a ako ne bi bio dovoljno zanimljiv ili brz, dobio bi batine - priča komšija.

 

Komšije zbog straha nisu ranije prijavljivali šta se događalo, ali su sve potvrdili policiji, pa su njihovi iskazi, uz onaj Rasimov, bili ključni za pokretanje istrage.

 

 - Prema onome što znam, polomili su mu rebra, lice mu je deformisano od batina, izbili su mu zube i čekićem polomili nokte. Dopuzao je do drugih Roma malo dalje u selu, kod kojih je znao takođe da dolazi. Navodno su ga upravo oni odveli u bolnicu - kaže još jedan od meštana.

(Kurir.rs) 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...