Najnovije vesti

SARAJEVSKI MEDIJI: Izetbegović odbio saradnju sa Amerikancima u borbi protiv terorizma
Foto: Reuters

NIJE HTEO DA POTPIŠE

SARAJEVSKI MEDIJI: Izetbegović odbio saradnju sa Amerikancima u borbi protiv terorizma

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sprečio je potpisivanje memoranduma o razumevanju između BiH i SAD o razmeni podataka u vezi s bezbednosnim proverama i terorizmu.

Kako navodi, Dnevni avaz, Izetbegović je na uobičajenom konsultativnom sastanku koji prethodi svakoj sednici Predsedništva BiH, odbio da da saglasnost da se taj memorandum uvrsti kao tačka dnevnog reda jedne od nedavnih sednica.

Svoj stav Izetbegović je navodno pravdao time da se zalaže za potpisivanje sporazuma o ovom pitanju, a ne samo memoranduma, ali, kako se navodi, pravi razlozi zbog kojih se usprotivio donošenju ovog značajnog dokumenta za BiH i dalje su nepoznati.

Ministarstvo bezbednosti BiH, koje je memorandum uputilo u proceduru, nije zvanično obavešteno o razlozima zbog kojih nije došlo ni do razmatranja memoranduma u Predsedništvu BiH.

Izvor Avaza navodi da je potpisivanjem memoranduma trebalo dodatno da bude unapređena borba protiv terorizma u BiH, a odbijanjem potpisivanja memoranduma sprečena su i znatna ulaganja u određene projekte i obuke i opremanja domaćih policijskih agencija.

Kurir.rs/ RTRS/ Dnevni avaz

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...