LOPOVI IZ ZENICE UČINILI NEMOGUĆE: Ukrali most od 30 metara
Foto: Profimedia

neverovatno

LOPOVI IZ ZENICE UČINILI NEMOGUĆE: Ukrali most od 30 metara

Bosna i Hercegovina -

Kompanija “BH-Gas” objavila je da je prilikom redovnog obilaska trase gasovoda na području OpŠTine Zenica uočeno da je na lokalitetu Kanal, Zenica - prelaz preko reke Bosne prema "Arcelor Mitalu", ukraden deo mosta u dužini od oko 30 metara.

Za taj most je bio okačen magistralni gasovod u proteklih 40 godina, od same njegove izgradnje, i njime se opskrbljuje Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

Navodi se da su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale gvozdenu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim delovima magistralni gasovod nije više okačen o most, pa se time može ugroziti snabdevanje gasom.

Osim toga, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično delo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i kompanija je u njegovu posleratnu rekonstrukciju uložila značajna materijalna sredstva.

Kako prenosi Bljesak.info, BH-Gas će svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i obavestiti javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta.

Kurir.rs/Bljesak.info

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track