Najnovije vesti

MEKTIĆ NAJAVIO RAMPU ZA MIGRANTE: Zbog bezbednosti moramo da smanjimo njihov priliv u BIH!
Foto: AP / Amel Emrić

sve teža situacija

MEKTIĆ NAJAVIO RAMPU ZA MIGRANTE: Zbog bezbednosti moramo da smanjimo njihov priliv u BIH!

Bosna i Hercegovina

Privremena smeštajna lokacija za migrante na području grada Bihaća biće poznata najkasnije sutra, a policija Unsko-sanskog kantona će iz bezbednosnih razloga u narednim danima zaustaviti njihov dalji priliv u ovaj deo Bosne i Hercegovine, najavio je ministar sigurnosti BIH Dragan Mektić. 

''Najkasnije sutra će biti poznata smeštajna lokacija za migrante na području grada Bihaća, na kojoj će biti smeštena sva lica koja trenutno borave po gradskim ulicama, parkovima, ali i privatnim smeštajima. Ne možemo im naravno zabraniti slobodno kretanje, ali ćemo iz bezbedonosnih razloga morati da ga redukujemo, kao što je urađeno i u drugim evropskim zemljama", naveo je Mektić.

foto: AP / Amel Emrić

Komesar policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić najavio je kako će policija, takođe iz bezbednosnih razloga, morati da zaustavi dalji priliv migranata u ovaj kanton.

foto: AP / Amel Emrić

''Postavićemo policijske punktove na ulazu u kanton i zaustaviti dalji dolazak ilegalnih migranata. To moramo da učinimo, jer bi s ulaskom novog broja migranata, sigurnosna situacija ovde bila i definitivno narušena. Sve prevoznike u BiH ćemo o tome obavestiti, kako bi prestali da ih prevoze'', rekao je Koričić.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Amel Emrić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...