GRANICA I DALJE ZATVORENA, MIGRANTI PRESPAVALI NA PUTU: Noć na prelazu između BiH i Hrvatske protekla mirno (VIDEO)
Foto: AP / Amel Emrić

neizvesno

GRANICA I DALJE ZATVORENA, MIGRANTI PRESPAVALI NA PUTU: Noć na prelazu između BiH i Hrvatske protekla mirno (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Granični prelaz Maljevac između Hrvatske i BiH zatvoren je i jutros, javlja HAK. Noć je prošla mirno, migranti su spavali na zemlji, grejući se uz vatru koju su ložili. Ima ih oko 250, a među njima ima i žena i dece.

I jutros se tamo nalazi povećani broj hrvatskih policajaca.

Na Graničnom prelazu Maljevac sinoć je došlo do još incidenta sa migrantima u kojem su povređene najmanje tri osobe, od kojih je jedna pripadnik Granične policije BiH.

Došlo je do guranja među migrantima, ali i sa Graničnom policijom BiH usled premeštanja šatora koje su migranti tokom dana postavili na ničijoj zemlji između teritorija BiH i Hrvatske.

Naime, šatori su prisilno pomereni stotinak metara od mosta na kojem je hrvatska policija postavila kordon, a zbog činjenice da pojedini migranti predmetima gađaju hrvatske policajce.

Ranije je najavljeno da će Granična policija pokušati da uspostavi normalan saobraćaj na prelazu Maljevac, s nadom da će s migrantima doći do dogovora.

Ovo nije prvi incident jer su prethodno tri migranta zadobila lakše telesne povrede u sukobu sa policijom na prelazu Maljevac, u Velikoj Kladuši, a među njima je bilo i jedno dete.

Kurir.rs

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track