GRANIČNA POLICIJA BiH: Migranti će biti uklonjeni sa prelaza kod Velike Kladuše
Foto: Reuters

PREGOVORI

GRANIČNA POLICIJA BiH: Migranti će biti uklonjeni sa prelaza kod Velike Kladuše

Bosna i Hercegovina -

Oko 150 migranata koji su i dalje kod graničnog prelaza Maljevac između BiH i Hrvatske kod Velike Kladuše, biće uklonjeni odatle, najavila je Granična policija BiH.

Portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković izjavila je da među tim migrantima nisu oni koji su se sinoć sukobili s policijom.

Rekla je da policija pregovara s migrantima da napuste tu lokaciju i da pregovori "protiču veoma dobro".

"Oni su se odmakli od policijskog kordona. Njihova namera je da ostanu na ovoj lokaciji što će im biti onemogućeno", istakla je. Dodala je da je stanje sada mirno.

foto: Beta/Mladen Volarić

Rekla je i da Granična policija ne može migrantima obezbediti smeštaj i uslove kakve traže da bi se premestili s prelaza.

"Mi zaista ne možemo rešavati problem smeštaja unutar BiH za njih. Ono što možemo da uradimo jeste da sprečavamo ono što je ilegalno, dakle, njihovo nastojanje da se pomeraju prema Hrvatskoj", kazala je Dujkovićeva.

"U ovom trenutku se s njima pregovara, stavljena zaštitna ograda, a pregovarački tim je utvrdio da oni nemaju elemenata nasilja", kazala je.

Prema njenim rečima, migranti će definitivno biti uklonjeni s te lokacije, a biće učinjeno sve da se ne primenjuje sila.

Kurir.rs/Beta Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track