PLOTUNI I TUGA: U Sarajevu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović
Foto: RadioSarajevo.ba/Faruk Zametica

DOŠLO POLA SARAJEVA

PLOTUNI I TUGA: U Sarajevu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović

Bosna i Hercegovina -

U Sarajevu je danas na groblju Sveti Josip na Koševu sahranjen Davor Vujinović, jedan od dvojice policajaca koje su pripadnici auto-mafije ubili u petak, 26. oktobra, u Alipašinom polju.

Njegova porodica, prijatelji, stotine kolega i građana Sarajeva došli su na poslednji ispraćaj čoveku koji je dao svoj život na dužnosti.

Pre sahrane, na komemorativnoj sednici u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo, od Davora i njegovog kolege Adisa Šehovića oprostili su se pripadnici MUP Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici.

foto: Avaz.ba

Adis Šehović (levo) i Davor Vujinović (desno)

Danas je u celoj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

Podsetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucale osobe koje su pokušavale da ukradu "folcvagen golf". Šehović je preminuo na licu mesta, a Vujinović nešto kasnije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gde su lekari očajnički pokušavali da ga spasu.

Kurir.rs/RadioSarajevo.ba

Foto: RadioSarajevo.ba/Faruk Zametica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track