Najnovije vesti

AMERIČKI EKSPERT: CIA je namerno sakrila zločine nad Srbima u Srebrenici!
Foto: Avaz.ba E. MASLO - M. AŠČIĆ, Printscreen Kurir TV

NESTAO DOKUMENT

AMERIČKI EKSPERT: CIA je namerno sakrila zločine nad Srbima u Srebrenici!

Bosna i Hercegovina

Američki stručnjak za radikalni islam i terorizam Robert Spenser izjavio je da je Saudijska Arabija uticala na SAD kako bi "nestao" dokument o masakru nad Srbima u okolini Srebrenice 1993. godine.

Ovaj analitičar je u intervjuu Večernjim novostima, komentarišući nedavno otkriće tog lista o ulozi američkih obaveštajaca u skrivanju izveštaja o zločinima nad Srbima u Podrinju, kazao da vlasti Saudijske Arabije imaju ogroman uticaj na državni aparat u Vašingtonu, pa je tako i došlo do toga da CIA 90-ih godina prošlog veka sakrije istinu o događanjima u Bosni i Hercegovini.

foto: Printscreen YouTube/Westminster Institute

Robert Spenser

Spenser je kaže da je moguće da SAD promene politiku prema BiH, ali "samo u slučaju zaokreta u odnosima Amerike i Saudijske Arabije". On je ocenio da je nekadašnji američki predsednik Bil Klinton "doneo katastrofalnu odluku da sarađuje sa muslimanima tokom građanskog rata na Balkanu".

"Ovom odlukom on je omogućio uspostavljanje džihadističkog uporišta, a sve pod plaštom demokratije i prava na samoopredeljenje. Nije teško zaključiti da je predsednik Klinton pri donošenju ove odluke bio pod uticajem Saudijske Arabije", naveo je Spenser.

foto: AP

Bil Klinton je omogućio uspostavljanje džihadističkog uporišta u Evropi

Američki analitičar na pitanje "da li bi BiH mogla da opstane kao demokratska i multinacionalna država uprkos rastućem uticaju nekih bliskoistočnih država" kratko odgovara: "Ne".

"Šerijat je nespojiv sa demokratijom. Na kraju, Bosna će morati da se opredeli za jedno ili drugo", kazao je Spenser.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Avaz.ba/E. MASLO, M. AŠČIĆ, Printscreen Kurir TV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...