POTVRĐENO: Beogradski hirurg 8 sati operisao IZETBEGOVIĆEVU SUPRUGU! Helikopter bio u pripravnosti
Foto: Klix.ba/H.M.

IPAK JE ONA

POTVRĐENO: Beogradski hirurg 8 sati operisao IZETBEGOVIĆEVU SUPRUGU! Helikopter bio u pripravnosti

Bosna i Hercegovina -

Pacijent zbog kog je ispražnjeno čitavo odeljenje u sarajevskoj bolnici jeste Sebija Izetbegović, direktorka KCUS i supruga Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg predsedništva BiH u odlasku i predsednika SDA.

Zbog toga što je intimna, porodična drama zbog karcinoma i metastaza postala problem sistema i društva kriv je Bakir Izetbegović, piše Bosnija tajms (The Bosnia Times).

"U stvari, kad se sve sabere i oduzme, za sve je kriv Izetbegović Bakir. Onaj koji je 'svako jutro poselami kao muž', ali i onaj koji ju je neprestano ohrabrivao u njenom sve besmislenijem rušilačkom pohodu uništenja svega oko sebe u uverenju da čini dobro. Da li je zbilja mislila da čini dobro ? U svakom slučaju, kako god da se završi ova groteska sa 'misterioznim pacijentom' na sedmom spratu novog objekta sarajevskog KCUSa neka se zna da je za sve kriv Izetbegović Bakir. I to prvo kao muž! A onda kao Predsednik", piše taj portal.

Podseća se da je u četvrtak je osoblju novog Centralnog medicinskog bloka koševske bolnice oko 14 sati naređeno da do 15 sati napuste radna mesta i KCUS, bez objašnjenja i prava na pitanje – zašto.

"To je tajna."

foto: Printscreen YouTube

"Ali, pošto su desetine zaposlenih iz hirurških sala ćutke sišle niz Ulicu Koševo, a na 7. sprat Centralnog medicinskog bloka (CMB) ušli Muvedeta Čedić-Butmir ,zvana Veda (inače glavna finansijska savetnica Generalne Direktorke i majka drogiranog huligana sa Ferhadije), glavna sestra KCUS Ernela Muminović, direktor hirurških disciplina dr Dželaludin Junuzović i dr Amela Katica-Mulalić, šefica anestezije… tu je tajni bio kraj. Brzo se proširila priča da je u krugu bolnice prisutan i bezbednjak iz Predsedništva BiH i poznata 'škoda oktavija', koja inače vozi Njega, a ponekad i Nju. Biber po pilavu bila je i informacija da su na 7. sprat došli i zasad neimenovani hirurzi, ali se zna da su strani. Eeeeej, bre, čak iz Beograda!", navodi se dalje.

"Nekako u isto vreme, a i to bi trebalo da bude tajna (i to vojna), u kabinetu ministarke odbrane Marine Pendeš zazvonio telefon. Neko je sa druge strane žice tražio 'da se helikopter stavi u pripravnost.. zato i zato…' Odgovoreno je da se odobrava i da 'sledi žurna zapovest', a već u narednih pola sata aerodromski traktor je iz hangara na pistu u Rajlovcu izvukao helikopter kojem je prišla cisterna za tankovanje kerozina. Ako zatreba, spremni. Toliko o tajnama", navodi Bosnija tajms dodajući da je misterija, zapravo, bila samo da li je to On ili Ona - jer nijedan drugi, obični čovek ne bi bio vredan takve zbrke, misterije i užurbanosti.

"Kažu da je operacija trajala osam sati. U Njenom kabinetu celu noć gorela su svetla. I koliko god su agenti sa slušalicama u uhu opkoljavali CMB i čuvali tajnu o 'misterioznom pacijentu na 7. spratu', vest je odapeta u eter gotovo pre zalaska sunca. Do ponoći su je preneli mnogi mediji u BiH i većina u Hrvatskoj i Srbiji. Vrlo neobično za vest u kojoj se ne zna o kome se radi. Neko je tokom noći video Njega kako ide od Njenog kabineta do CMB, pa je i ključna tajna razotkrivena: nije u pitanju On, nego je na operacionom stolu Ona."

Ubrzo se neko od lekara izlanuo da je "dijagnoza vrlo teška" i da "Sebija ima karcinom jajnika sa metastazama".

foto: Printscreen YouTube

Dalje se navodi da je bračni par Izetbegović u očima javnosti odavno postao "najomraženiji par u Bosni", da čaršija priča da će "na kraju završiti kao Čaušesku", a sama Sebija je bezbroj puta je nazivana "Elenom sa Poljina".

foto: printscreesn Klix.ba

"Ima tome tri-četiri godine, možda i više, otkako se čaršija počela baviti ispadima Sebije Izetbegović, tada još samo šefice Klinike za ginekologiju, koja nije prezala da čak u javnosti napada zvaničnike SDA, svoje kolege i svakog ko joj se suprotstavi. Kad na Upravnom odboru KCUS, čiji je član bila, jednom nije prošao neki njen zahtev, demonstrativno je ustala i izlazeći zapretila: 'Jebaću vam ja majku svima… kad-tad!'

Znamo da je tako i bilo. Tada se šapatom kroz grad provukla glasina da se 'Njoj povratila ona bolest i da je zato takva i sad joj Bakir ispunjava želje da joj ugodi koliko može!'

foto: Printscreen YouTube

Kurir.rs/The Bosnia Times

Foto: Klix.ba/H.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track