ŽELJKO KOMŠIĆ U IZNENADNOJ POSETI HRVATSKOJ: Prvo pozvao Kolindu i Plenkovića da dođu u BIH, pa ih preduhitrio!
Foto: Reuters / Feđa Krvavac

službena nenajavljena poseta

ŽELJKO KOMŠIĆ U IZNENADNOJ POSETI HRVATSKOJ: Prvo pozvao Kolindu i Plenkovića da dođu u BIH, pa ih preduhitrio!

Bosna i Hercegovina -

Željko Komšić, novoizabrani član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, otputovao je danas u iznenadnu službenu posetu Zagrebu, kazao je Zlatko Miletić, generalni sekretar Demokratskog fronta (DF).

Miletić nije hteo da iznosi više detalja o poseti jer, kako je rekao, sve što se saopšti iz FD-a se protumači "na ovaj ili onaj način, ali može se reći da je poseta službena". Naglasio je da će više detalja biti poznato u narednim danima.

Komšić je jutros pozvao predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da posete Sarajevo odmah inakon inauguracije novih članova Predsedništva 20. novembra, porukom:

"S obzirom na to da predsedica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematizuju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsedništva BiH, dođu u zvaničnu posetu Sarajevu, odnosno Predsedništvu BiH."

Kurir.rs / Face.ba

Foto: Reuters / Feđa Krvavac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track