RASPAD STRANKE RADOVANA KARADŽIĆA, BJELICA PORUČUJE: Govedarica je za mene predsednik u ostavci!
Foto: Printscreen Youtube

loši rezultati na izborima

RASPAD STRANKE RADOVANA KARADŽIĆA, BJELICA PORUČUJE: Govedarica je za mene predsednik u ostavci!

Bosna i Hercegovina -

Milovan Cicko Bjelica je izjavio da je Regionalni odbor SDS sarajevsko-romanijske regije na jučerašnjoj sednici jednoglasno zatražio što hitnije održavanje vanrednih stranačkih izbora zbog loših rezultata stranke na opštim izborima.

"Mora se utvrditi odgovornost za loš izborni rezultat i u kojem pravcu ide SDS, kao i smernice daljeg rada", rekao je on.

Bjelica je podsetio na predizborno obećanje lidera SDS-a, Vukote Govedarice, rekavši da sadašnje stranačko rukovodstvo treba da podnese ostavke.

foto: EPA

"Govedarica je rekao da će, ako pobedi, biti predsednik svih građana, a ako izgubi, svestan odgovornosti koju snosi, da će podneti ostavku. Mi svi treba da podelimo odgovornost, da se zahvalimo biračima za glasove koje su dali i da ustupimo mesto drugima", istakao je on i dodao da je Govedarica za njega predsednik stranke u ostavci.

Govedarica
Govedaricafoto: Youtube/Printscreen

Bjelica smatra da sadašnje rukovodstvo SDS-a ne može sprovesti unutarstranačke izbore i da je potrebno formirati tim koji će to da uradi.

Govoreći o pozivu za zajedničko delovanje srpskih predstavnika na nivou BiH, Bjelica je istakao da je Republici Srpskoj potrebna stabilnost i da mora jedinstveno da nastupi u Sarajevu. U tom pogledu, kaže on, iz Beograda su stigli stavovi o približavanju i umanjivanju podela, usmereni ka jedinstvu i stabilnosti Republike Srpske.

"Јa sam nedavno razgovarao sa predsednikom Republike Srpske i novoizabranim srpskim članom Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom, i on je voljan za razgovore o pitanju zajedničkog delovanja na nivou BiH, ali i u lokalnim zajednicama u kojima se oseti potreba za saradnjom", rekao je Bjelica.

Kurir.rs/Slobodna Bosna/Pečat Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track