STRAVIČNO! MASKIRANI POLICAJCI IZ SARAJEVA IŽIVLJAVALI SE NAD SRBIMA: Kleštima im gnječili testise! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)
Foto: Kurir

užas!

STRAVIČNO! MASKIRANI POLICAJCI IZ SARAJEVA IŽIVLJAVALI SE NAD SRBIMA: Kleštima im gnječili testise! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Bosna i Hercegovina -

Advokat Bojan Veselinović podneo je krivičnu prijavu protiv nekoliko policajaca iz Kantona Sarajevo zbog sumnje da su se, nakon privođenja Miloša O., Stefana S. i Srđana S., brutalno iživljavali nad njima i naneli im teške povrede

Bojan Veselinović, advokat iz Sarajeva, podneo je krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu protiv više policajaca zbog sumnje da su se, nakon privođenja trojice Srba, u okviru istrage ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, brutalno iživljavali nad njima.

U krivičnoj prijavi navodi se da su Miloš O., Stefan S. i Srđan S. 26. oktobra po pozivu Agencije za istragu i zaštitu BiH došli da daju izjave u vezi sa ubistvom pripadnika MUP, ali da su tada doživeli neviđenu torturu od nekoliko maskiranih policajaca, obučenih u crne uniforme.

foto: Kurir

Krvarili iz usta i nosa

- Čim su stigli u prostorije MUP Kantona Sarajevo, usledilo je zlostavljanje. Preuzela su ih lica u crnim uniformama i sa maskama na licu. Prvo su ih tukli pesnicama i pendrecima, pa su ih šutirali. Udarali su ih po glavi, leđima i stomaku sve dok nisu počeli da krvare iz nosa i usta - navodi se u prijavi advokata Veselinovića.

Nakon petnaest minuta brutalnih batina, policajci su odveli Miloša O., Stefana S. i Srđana S. u posebnu sobu, gde je, kako je to opisano u krivičnoj prijavi, usledilo još žešće iživljavanje.

foto: Kurir

Terali ih da klanjaju

- Skinuli su im pantalone i donji veš i kleštima su im stiskali testise i uši. Tim kleštima su ih udarali po glavi. Naterali su ih da se nagnu napred, nakon čega su ih drvenim palicama udarali u zadnjicu i po nogama. Sve vreme su ih vređali na verskoj i nacionalnoj osnovi i pretili su im da će ih likvidirati i da će im odseći udove. Mučenje je nastavljeno tako što su maskirani policajci žrtvama prskali biber-sprej u usta i oči - piše u krivičnoj prijavi protiv nepoznatih policajca.

foto: Kurir

Kao još jedan vid mučenja, u pomenutoj prijavi, navodi se i to što su trojica Srba bila prisiljavana da se klanjaju, a takođe im je puštan i poziv za molitvu u islamu.

- Na kraju su ih ubadali nesterilisanim iglama i noževima su im sečene uši. Posle višesatne torture, trojica Srba su puštena kućama, bez ikakve krivične prijave - navodi se u prijavi u kojoj advokat Bojan Veselinović zahteva od nadležnih da se utvrdi identitet mučitelja i da se protiv njih pokrene hitna istraga.

Advokat tvrdi Batinjanje je neprihvatljivo

Advokat Bojan Veselinović tvrdi da njegovi klijenti nemaju nikakve veze sa ubistvom dvojice policajaca, koje se desilo 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje. Na policajce, koji su bili na dužnosti, navodno su pucali kradljivci kola koji su zatečeni na delu. U okviru istrage saslušano je više osoba, a među njima i trojica maltretiranih Srba. - Tragedija je što su dvojica pripadnika MUP izgubila živote i krivci moraju biti pronađeni. Uz sve uvažavanje bola i besa koji osećaju policajci, ovakvo njihovo ponašanje je neprihvatljivo. Batinjanje, ponižavanje i mučenje ne doprinosi istrazi - kaže Veselinović i dodaje da njegovi klijenti imaju alibi da su u vreme ubistva policajaca bili u jednom kafiću.

(Kurir.rs/Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja