ZBOG SASTANKA SA DODIKOM: Govedarica izbacio Jerinića iz stranke
Foto: Printscreen/ Atvbl.com

RASPADA SE SDS

ZBOG SASTANKA SA DODIKOM: Govedarica izbacio Jerinića iz stranke

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je Borisa Јerinića iz članstva stranke.

Govedarica je isključio Јerinića zbog teže povrede Statuta stranke i delovanja suprotnog zvaničnim stavovima SDS, saopšteno je iz SDS.

"Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Јerinić duži period deluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Јerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata, iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi", saopšteno je iz SDS.

Iz ove stranke navode da je "na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD, doneta odluka da poslanici SDS iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke".

"Poručujem članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca. Srpsku demokratsku stranku sačuvaćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje", rekao je Govedarica.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Atvbl.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track