IZETBEGOVIĆ OPET ZVECKA ORUŽJEM: Srbi i Hrvati se ujedinjuju! Moramo da se naoružavamo! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/IML TV.PRESS

OPASAN POZIV!

IZETBEGOVIĆ OPET ZVECKA ORUŽJEM: Srbi i Hrvati se ujedinjuju! Moramo da se naoružavamo! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

ZENICA - Bosna i Hercegovina mora da se naoružava ili će, ako bude slaba, biti lagan plen, smatra predsednik Stranke demokratske akcije i odlazeći predsednik Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

On je to rekao u Zenici na obeležavanju 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimanske brigade, i naveo da ovih dana svedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka.

"Siromašni susedi, Srbija i Hrvatska, troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj, a mi u svemu tome moramo držati balans. Ako budemo slabi, ako procene da smo slabi, bićemo im lagan plen", kazao je u subotu Izetbegović i dodao da je BiH na pravom putu u vezi s naoružavanjem. Prema njegovim rečima, šansa BiH je u namenskoj proizvodnji.

"Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, radimo sve vrste municije, višecevne bacače...Kada sam kazao da ćemo jačati namensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože odmah su se zabrinuli u Beogradu. Mladi Izetbegović se usudio da pretiti da će se braniti BiH", rekao je Izetbegović. On je pozvao na "jedinstvo patriota", da se više "ne bi ponovila 1992. godina".

foto: Printscreen YouTube/IML TV.PRESS

"Srbi se ujedinjuju preko Beograda i crkve, Hrvati preko HNS-a, a samo Bošnjaci pričaju o dodatnom razjedinjavanju. Ja ih ponovo pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski blok koji će sve ove sile držati pod kontrolom. Neka prestanu s unutarbošnjačkom prepirkom i svađom", rekao je Izetbegović.

Tokom govora jedne od zvanica zabeležen je incident jer je jedan od posetilaca negodovao zbog zvanica.

"Vidite li ko Vam sedi u prvim redovima? Sramota! Ja sam išao prvi na liniju, a danas imamo veliko ništa od svega toga", vikao je s tribina ogorčeni muškarac, negodujući zbog prisustva onih, kako je kazao, "koji su krivi što su borci danas na marginama i bore se za svoja prava na ulici".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube/IML TV.PRESS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track