DODIK ORGANIZOVAO SVEČANI PRIJEM U ISTOČNOM SARAJEVU: Ovo je važan dan koji simbolizuje novi početak za Srpsku (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

stupio na novu funkciju

DODIK ORGANIZOVAO SVEČANI PRIJEM U ISTOČNOM SARAJEVU: Ovo je važan dan koji simbolizuje novi početak za Srpsku (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva, Milorad Dodik, priredio je svečani prijem za više stotina domaćih i stranih zvanica u Sedištu institucija Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Upravo tu će Dodik i provoditi najveći deo službenog vremena tokom mandata, do 2022. godine.

Dodik je zahvalio zvanicama, istakavši da je danas važan dan koji simbolizuje novi početak za Republiku Srpsku i njen narod i mir na ovim prostorima.

foto: EPA

"Dobio sam mandat od srpskog naroda da predstavlja Republiku Srpsku u naredne četiri godine na najbolji mogući način, onako kako znam kako umem i sa iskustvom koje imam, kako bi odbranio njene vitalne interese", poručio je Dodik i dodao da se zalaže za mir i sigurnost i poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava.

On je ponovio da se zalaže za poštovanje izvornih Dejtonskih ovlašćenja i ukidanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, i visokog predstavnika.

foto: Beta/Nevenko Erić

Prijemu prisustvuje i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Milorad Dodik iz Republike Srpske i Šefik Džaferović i Željko Komšić iz Federacije BiH, danas su u Sarajevu inaugurisani u nove članove Predsedništva BiH.

Nakon što im je predsednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić uručio sertifikat kojim se potvrđuje njihov izbor na opštim izborima održanim u oktobru, Dodik, Džaferović i Komšić pročitali su tekst svečane izjave.

Srpski član Predsedništva, povodom stupanja na dužnost, poljubio je zastavu Republike Srpske u zgradi Predsedništva BiH.

Kurir.rs/RTRS Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track