DRUŠTVENE MREŽE BRUJE O KOMŠIĆEVIM BOŠNJAČKIM VEZAMA: Još 2006. godine je odavao počast poginulim borcima Armije BiH i ova slika to dokazuje (FOTO)
Foto: Reuters

uz pomoć bošnjaka dobio i treći mandat

DRUŠTVENE MREŽE BRUJE O KOMŠIĆEVIM BOŠNJAČKIM VEZAMA: Još 2006. godine je odavao počast poginulim borcima Armije BiH i ova slika to dokazuje (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija izveštaja Dnevnog avaza iz 2006. godine, na kojoj Željko Komšić, tada drugi bošnjački član Predsedništva BiH, uz muftije Islamske zajednice proučava hatmu poklonjenu pred duše "šehida". Komšić je tada prvi put bošnjačkim glasovima bio izabran za hrvatskog člana državnog vrha.

Ta molitva je održana u sarajevskoj Medresi, kada je prvi put bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsedništva BiH. Uz Komšića na fotografiji su i tadašnji reis, poglavar Islamske zajednice u BiH, Mustafa ef. Cerić i Haris Silajdžić, tadašnji bošnjački član Predsedništva BiH.

foto: Avaz.ba

Komšić je i 2010. godine, u svom drugom mandatu, takođe odavao počasti poginulim borcima tzv. Armije BiH koje Bošnjaci nazivaju šehidima - vojnicima koji su poginuli u džihadu i na Alahovom putu. Tada se poklonio i generalu tzv. Armije RBiH, Rasimu Deliću, osuđenom pred Haškim tribunalom.

Sam Komšić je nosilac najvećeg ratnog priznanja tzv. Armije BiH - Zlatni ljiljan.

Hrvatski mediji u BiH danas su objavili fotografiju na kojoj je Komšić sa grupom vojnika tzv. Armije BiH na njihovom položajima 1993. godine kada su napadali hrvatski gradić Kreševo u Bosni.

Komšiću je ovo treći mandat koji je osvojio zahvaljujući bošnjačkim glasovima, SDA-ovom inženjeringu i pomoći Islamske zajednice u BiH. Time su Bošnjaci po treći put nametnuli Hrvatima u BiH hrvatskog člana Predsedništva BiH, prenose lokalni mediji.

Kurir.rs/Dnevnik.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track