DODIKU PRETE SMRĆU ZBOG ZASTAVE SRPSKE U PREDSEDNIŠTVU! JEZIVA PORUKA UPUĆENA SA NEMAČKOG BROJA: Sve ću vas zapaliti!
Foto: printscreen RTRS

NAJSTRAŠNIJE UVREDE

DODIKU PRETE SMRĆU ZBOG ZASTAVE SRPSKE U PREDSEDNIŠTVU! JEZIVA PORUKA UPUĆENA SA NEMAČKOG BROJA: Sve ću vas zapaliti!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi kabineta srpskog člana Predsedništva dobili su pretnje smrću.

U kabinetu predsedavajućeg Predsedništva navode da jestigao poziv sa nemačkog broja na telefonski broj u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva BiH i da je nepoznata osoba počela da vređa Dodika i njegove saradnike govoreći "da će ih sve zapaliti".

"Pretnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva. Poziv je upućen juče, neposredno pre isteka radnog vremena u kome je nepoznata osoba najstrašnije vređala Dodika i zaposlene u njegovom kabinetu", kažu u kabinetu predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Pretnje su prijavljene generalnom sekretaru Predsedništva BiH Zoranu Đeriću, koji je o tome obavestio Agenciju za istrage i zaštitu BiH.

SIPA istražuje pretnje Dodiku i saradnicima

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH pokrenula je istragu nakon što im je prijavljeno da je Miloradu Dodiku prećeno smrću.

Direktor SIPA, Perica Stanić, izjavio je da su iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH obavešteni da su stigle pretnje, te da su odmah reagovali.

"Odmah je formiran tim koji je upućen na lice mesta da proveri o čemu je reč. Sve ćemo preduzeti da se što pre otkrije ko stoji iza pretnji", rekao je Stanić.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track