DODIK: Ne želim da budem pokretna meta, ništa me neće pokolebati da štitim interese Srpske!
Foto: Beta / Miloš Miskov

ugrožena mu bezbednost

DODIK: Ne želim da budem pokretna meta, ništa me neće pokolebati da štitim interese Srpske!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je da se varaju svi oni koji misle da je naivan i da ne shvata šta se sve radi na početku njegovog mandata i poručio da ga nikakve odluke niti pretnje ne mogu pokolebati da nastavi da štiti interese Republike Srpske i srpskog naroda koji ga je izabrao, a koji nisu upereni ni protiv koga.

"Oni u Sarajevu koji navode da nijedna policijska agencija, osim pripadnika određene direkcije, ne može unositi oružje u zgradu Predsedništva BiH, preporučuju da mene čuvaju isti oni ljudi koji nisu sprečili nasilje i pokušaj ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici", istakao je Dodik.

On je naglasio da on u Sarajevu ne participira, već je izabrani srpski član Predsedništva BiH.

To što su oni, kaže Dodik, raznim propisima devalvirali ustavnu poziciju člana Predsedništva BiH, koje je najviši organ zajedničkih institucija, već je davno prošlo vreme i shodno tome će se tako i ponašati.

"Ne želim nikome da budem pokretna meta. Јedina policija kojoj verujem jeste policija Republike Srpske i samo oni mogu da brinu o mojoj bezbednosti tamo gde se ja nalazim", poručio je Dodik.

Milorad Dodik i članovi kabineta srpskog člana Predsedništva dobili su juče pretnje smrću, saopšteno je iz kabineta predsedavajućeg Predsedništva.

Kurir.rs/RTRS Foto: Beta / Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track