USPEŠNA SARADNJA SA RUSIJOM: Dodik otvorio Trgovinsko predstavništvo u Sankt Peterburgu (VIDEO)
Foto: RTRS

specijalni gost

USPEŠNA SARADNJA SA RUSIJOM: Dodik otvorio Trgovinsko predstavništvo u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, otvorio je Trgovinsko predstavništvo Republike Srpske u Sankt Peterburgu.

Time je krunisana dugogodišnja uspešna saradnja Srpske i jednog od ekonomskih centara Rusije.

Dodik je bio i specijalni gost na Međunarodnom forumu slovenskog sveta, gde je, sa vice-gubernatorom Sankt Peterburga, otvorio plenarno zasedanje.

foto: RTRS

"Naša višegodišnja saradnja sa Sankt Peterburgom na mnogim poljima je rezulturala činjenicom da smo ovde otvorili Predstavništvo Republike Srpske, trgovinsko – ekonomsko i da u tom pogledu stvaramo što bolje uslove za bolje moguće upoznavanje sa ekonomskim, političkim, socijalnim, kulturnim, obrazovnim i svakim drugim pitanjima. Obostrana namera Sankt Peterburga i Republike Srpske je da tu saradnju razvijemo", rekao je Dodik.

foto: RTRS

Uspeh u radu poželeo je i vicegubernator Sankt Peterburga, Sergej Movčan, uz nadu da će u ovom Predstavništvu biti dogovoreno mnogo saradnji.

"Među zemljama i gradovima centralne i istočne Evrope, Republika Srpska danas je postala prva koja je otvorila predstavništvo i to je veoma važan istorijski korak. Nadam se da će ovo postati mesto dogovora brojnih budućih privrednih saradnji", istakao je Movčan.

Pre nego što je presekao vrpcu, Dodik je, zajedno sa vicegubernatorom Sankt Peterburga, otvorio plenaranu sednicu Sveslovenskog foruma, koji okuplja gradove, pokrajine i države slovenskog sveta.

Kurir.rs/RTRS Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track