ZBOG SKANDALOZNE ODLUKE SUDA BIH O OSLOBAĐANJU NASERA ORIĆA: Porodice ubijenih Srba napustile sudnicu i poručile OVO! (VIDEO)
Foto: RTRS

presuda za ratne zločine

ZBOG SKANDALOZNE ODLUKE SUDA BIH O OSLOBAĐANJU NASERA ORIĆA: Porodice ubijenih Srba napustile sudnicu i poručile OVO! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Apelaciono veće Suda BiH oslobodiloo je danas nakon obnovljenog postupka ratnog komandanta takozvane Armije BiH Nasera Orića svih optužbi Tužilaštva BiH, koje ga je teretilo za ratne zločine počinjene na području Srebrenice u julu 1992. godine.

Reč je o drugostepenoj presudi, a optužbi Tužilaštva oslobođen je i Orićev saborac Sabahudin Muhić.

Izricanju presude nisu prisustvovali član sudskog veća Dragomir Vukoje i postupajući tužilac Miroslav Јanjić, a sudnicu su napustili članovi porodica srpskih žrtava.

Porodice srpskih žrtava iz Podrinja su pred Sudom BiH formirale red, a u rukama je svako držao papir sa po jednim slovom, kojima su potom napisali: "Sud BiH jednako Naser Orić".

Orićeve pristalice su se okupile ispred zgrade suda uzvikujući "Alahu ekber" i "Heroj a ne zločinac" i noseći ratne zastave tzv. Armije BiH.

Podsetimo, Tužilaštvo BiH predložilo je 2. novembra Apelacionom veću Suda BiH, da Orić i Muhić budu kažnjeni u skladu sa odredbama Krivičnog zakona, jer smatra da su dokazali da su optuženi 1992. godine ubili trojicu Srba.

Optužnica tereti Orića i Muhića da su u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Apelaciono vijeće Suda BiH je 8. juna ukinulo prvostepenu oslobađajuću presudu Oriću i Muhiću i odredilo ponovni pretres, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Kurir.rs / Atvbl.com

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track