Najnovije vesti

ŽRTVE DROGIRALI TABLETAMA, PA IM PLJAČKALI KUĆE: Odnosili šta su stigli, mobilne, hranu, ćebad pa čak i MERAČ ZA ŠEĆER
Foto: Avaz.ba/ A. Bajramović

RASKRINKAN RAZBOJNIČKI PAR

ŽRTVE DROGIRALI TABLETAMA, PA IM PLJAČKALI KUĆE: Odnosili šta su stigli, mobilne, hranu, ćebad pa čak i MERAČ ZA ŠEĆER

Bosna i Hercegovina

Policija u Višegradu, u saradnji s kolegama iz Goražda, uhapsila je u sredu E. B. (39) i E. H. (35) iz Goražda zbog sumnje da su 25. novembra u naselju Gornja Crnča kod Višegrada i 27. novembra u goraždanskom naselju Glamoč opljačkali tri kuće. Ovaj par je žrtvama podmetao za sada nepoznate vrste tableta, čime bi ih onesposobio za pružanje otpora i slanje poziva u pomoć.

Pronađene stvari

 

"Prema predlogu policajaca, uz nadzor okružnog javnog tužioca, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Višegradu za pretres stana i drugih prostorija, pretresen je stan koji koristi E. B. i tom prilikom su pronađeni novac, mobilni telefon, aparat za merenje šećera i hrana, koji su ukradeni", saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

 

U Gornjoj Crnči kod Višegrada na meti razbojničkog para bile su kuće Samije O. i Raseme K. Dok istraga još traje, kuće žrtava drske pljačke su prazne, jer su zatražile dodatnu lekarsku pomoć u Sarajevu.

 

"Još drhtim k'o prut. U dva sata noću deca su me dovukla ovamo. Nju sam poznavala duže od 10 godina. Došla je da se, kao, vidimo i utom su mi natrpali u usta dve tablete i samo zalili vodom. Ništa više nisam znala. Da mi deca nisu došla, ko zna šta bi bilo, jer sam, inače, šećeraš", kaže Samija O., penzionerka iz Gornje Crnče.

Dodaje da su joj odneli 220 maraka, aparat za merenje šećera i mobilni telefon, ali je njena komšinica Rasema K. prošla mnogo gore, jer su od nje i ćebad nosili. Ona je jednu tabletu uspela da ispljune, sakrije je u ruci, a prema informacijama iz Tužilaštva, o kojoj se supstanci radi, utvrdiće se veštačenjem.

 

Počinioci su dolijali pošto su identičan scenarij ponovili 27. novembra i u goraždanskom naselju Glamoč, gde su tabletama omamili Velimira N. te ga opljačkali.

 

Događaje od 25. i 27. novembra istražitelji u Goraždu i Višegradu brzo su povezali te su Bogdanić i Herak na kraju uhapsili policajci iz Višegrada, uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

 

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/ A. Bajramović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...