Najnovije vesti

PALMER: Dodik ostaje pod sankcijama iako je sada član Predsedništva BiH!
Foto: printscreen

potvrdio

PALMER: Dodik ostaje pod sankcijama iako je sada član Predsedništva BiH!

Bosna i Hercegovina

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za jugoistočnu Evropu Metju Palmer izjavio je danas da doskorašnji predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "i dalje ostaje pod sankcijama SAD".

Palmer je, odgovorajući na pitanje da li će izbor Dodika za člana Predsedništva BiH eventualno ugroziti aspiracije BiH na njenom put ka evroatlantskim integracijama, kazao da će "SAD predano raditi sa svim članovima državnog Predsedništva, uključujući i Dodika".

"On i dalje ostaje pod sankcijama SAD, jer to što je postao član Predsedništva BiH nije jedan od kriterijuma za uklanjanje sankcija.

Dodik zna šta se od njega očekuje kako bi sankcije bile uklonjene i želeli bismo da vidimo da on ide tim putem", poručio je Palmer.

Navodi se da je Palmer podsetio da su "sankcije protiv Dodika uvedene zbog antidejtonske aktivnosti", dodajući da "on mora da pokaže da je posvećen teritorijalnom integritetu BiH odnosno da ne ide putem secesije" i da su "sankcije uvedene kao funkcija podrške SAD Dejtonskom mirovnom sporazumu".

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen RTRS/Wikipedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...