Najnovije vesti

HOROR U VELIKOJ KLADUŠI: Srednjoškolci diluju drogu, redovno nose hladno oružje, a kad zagusti i sačmare! Racija policije ZAPANJILA SVE!
Foto: Avaz.ba

kao u bronksu

HOROR U VELIKOJ KLADUŠI: Srednjoškolci diluju drogu, redovno nose hladno oružje, a kad zagusti i sačmare! Racija policije ZAPANJILA SVE!

Bosna i Hercegovina

Prošle nedelje roditelje u Velikoj Kladuši uznemirila je informacija o pretresu u Prvoj srednjoj školi "Dr. Husein Džanić“, koji je izvršen nakon što su pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona došli do saznanja da učenici diluju marihuanu

Policajci su kod jednog učenika pronašli digitalnu vagu za precizno merenje, a kod ostale četvorice, od kojih su dva učenika maloletna, preklopne noževe, sataru i bokser. Nurija Miljković, direktorka ove srednje škole, naglašava da ovo nije prvi put da se kod učenika pronalazi hladno oružje.

 

"Ranije je bilo prijava od učenika i dežurnih profesora. Učenici su donosili hladno oružje i određenim učenicima otvoreno pretili da će ih ubiti. Mi smo tu reagovali, u okvirima koji su nama dozvoljeni, pa smo oduzimali pronađeno oružje. Smatram da je akcija policije naišla u pravo vreme, da alarmira učenike i njihove roditelje", kaže Miljkovićeva

Međutim, zabrinjava nedostatak reakcije roditelja dece kod kojih je pronađeno oružje, a koji se još nisu javili rukovodstvu škole.

 

"Mi te roditelje nismo videli, ni pedagog ni ja, odnosno njihove reakcije još nema. Planirana je i sednica Nastavničkog vijeća, gde očekujemo više informacija od razrednih starešina kod čijih je učenika pronađeno oružje. Protiv učenika će biti preduzete određene disciplinske mere", ističe direktorka.

 

Selmira Hodžić, pedagog u ovoj školi, kazže je da je ovoj pojavi teško tražiti uzroke.

"I pre su se dešavale takve i gore situacije. Učenici su donosili čak i bombe i kratke puške. Dešavalo nam se da određeni učenik dođe i kaže da mu drugi učenik preti. Mnogi od njih žele da budu u centru pažnje i da dođu do lake zarade", rekla je Hodžićeva.

 

Ispred škole novinari Avaza zatekli su nekolicinu učenica. Koje tvrde da nisu iznenađene akcijom policije u školi, niti pronalaskom oružja kod svojih drugova.

 

"Po školi uvek kruže razne priče, neke zvuče previše neverovatne da bi bile istinite, ali za nekoliko situacija znamo i mi da je određeni učenik pretio drugom. Bilo je čak i tuča", ispričala nam je jedna učenica.

 

Svake godine se u školama, u saradnji s policijom, organizuju predavanja kojima se upozorava na određene negativne pojave u društvu. Hodžić ističe da bi bilo poželjno i češće organiziranje predavanja koja bi skrenula pažnju učenicima na ponašanje.

 

"U školi se dnevno kreće oko 1.500 učenika. Suočavamo se s još jednim problemom. U popodnevnim satima oko škole se kreću starije osobe koje čak i ulaze u školi, što nas dodatno zabrinjava", kaže direktor Miljkovićeva.

 

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...