UPRKOS ZABRANI MIRSADA VILIĆA: Dodikovo lično obezbeđenje naoružano ušlo s njim u zgradu Predsedništva BiH (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen, reuters / Dado Ruvić

prate ga u stopu

UPRKOS ZABRANI MIRSADA VILIĆA: Dodikovo lično obezbeđenje naoružano ušlo s njim u zgradu Predsedništva BiH (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Članovi ličnog obezbeđenja predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika danas su ušli s njim u zgradu Predsedništva BiH.

Reč je o članovima Dodikovog ličnog obezbeđenja iz sastava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i oni su sa sobom nosili lično naoružanje.

U skladu sa zakonima i propisima, njihovo oružje je ostalo kod njih i prilikom ulaska u zgradu Predsedništva BiH, potvrđeno je iz Dodikovog kabineta. Dodik se time nije obazirao na zabrane Mirsada Vilića, direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

Dodik je ranije danas napustio sastanak članova Predsedništva sa delegacijom Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira, jer na sastanku nije istaknuta zastava Republike Srpske, a zastava BiH i Federacije BiH jeste, pa je objasnio da je BiH prema članu tri Ustava BiH sastavljena od Republike Srpske i FBiH i da on želi da Srpska bude predstavljena zastavom, u skladu sa Ustavom.

Podsetimo, Dodik je ranije istakao da neće odustati od toga da ga čuva policija Republike Srpske, jer, kako je rekao, neće da bude glineni golub.

Dodik je potvrdio da mu je stiglo obaveštenje Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika Direkcije, u zgradu Predsedništva BiH ne može da unosi oružje. Akt je potpisao direktor Direkcije Mirsad Vilić.

Mirsad Vilić
Mirsad Vilićfoto: Youtube/Printscreen

Inače, Vilić je svoju karijeru započeo kao policajac u Goraždu, a bio je i pratilac ambasadora ispred Diplomatsko – konzularno predstavništva BiH u Madridu. U njegovoj bogatoj biografiji spominje se i da je bio vođa tima taktičke grupe – Antiterorističke jedinice MUP-a.

Bio je i načelnik odeljenja Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, a nakon toga zamenik komandanta Specijalne policijske jedinice MUP-a. Ubrzo je postao i komandant Jedinice za specijalnu podršku u SIPA-i.

Od 2014. godine je na poziciji direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track