SARAJEVSKI ODBORNIK: Zagađenje vazduha smanjuje koeficijent inteligencije, moramo to rešiti dok smo pri pameti!
Foto: Youtube/Printscreen

našalio se na sednici

SARAJEVSKI ODBORNIK: Zagađenje vazduha smanjuje koeficijent inteligencije, moramo to rešiti dok smo pri pameti!

Bosna i Hercegovina -

Na hitnoj sednici Skupštine Kantona Sarajevo danas se razmatralo o zagađenosti vazduha.

Plamenko Tais, član Komisije za rešavanje problematike prekomernog zagađenja vazduha, kazao je da Sarajevo nije jedini grad u svetu koji ima problema sa zagađenjem.

foto: EPA

"Ono što mi moramo da uradimo jeste da značajno smanjimo emisije, prvo iz individualnih ložišta, emisije koje nastaju sagorevanjem čvrstih goriva sistemskim merama. A emisije iz saobraćaja i industrije trebamo da rešimo kroz državne zakone, eko-testove koji treba da budu obavezni za sva vozila i, naravno, u jednom trenutku ćemo se rešiti vozila koja su stara više od 25 godina ako želimo čist vazduh u Sarajevu", rekao je Tais.

Odbornici su predlagali mnoga rešenja, a član SDP-a Damir Nikšić našalio se tokom svog izlaganja kazavši kako je dokazano da zagađenje smanjuje koeficijent inteligencije pa da "ovaj problem moraju da reše dok su pri pameti".

Istakao je da su ovo vrlo bitne stvari koje se tiču svih građana. Kao jednu od mera, Nikšić je kazao da bi trebalo da se počne sa pošumljavanjem i pravljenjem parkova da bi se poboljšao kvalitet vazduha.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track