NOVI DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM TRAVNIKU: Majku i ćerku pregazio na trotoaru pijani komšija, sada njegova porodica trpi torturu!
Foto: Printscreen Avaz.ba

tragedija

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM TRAVNIKU: Majku i ćerku pregazio na trotoaru pijani komšija, sada njegova porodica trpi torturu!

Bosna i Hercegovina -

NOVI TRAVNIK - Nermin Rustempašić (34), koji je u petak u Novom Travniku pijan automobil zgazio Azru Hajrić i njenu ćerku Almu (9) i teško povredio još troje dece, komšija je porodice Hajrić

Ovo je potvrdila Branka Praljak, Rustempašićeva dugogodišnja advokatica, koja ga je zastupala u nekoliko slučajeva pred pravosuđem u Novom Travniku.

Prema njenim rečima, Rustempašić je osuđivan za krađe.

Ona nije mogla da potvrdi da li je Rustempašić lečeni narkoman i da li se nedavno vratio iz inostranstva. Njegova majka živi i radi Austriji i kod nje je išao više puta. Ali otkrila je da je Rustempašić oženjen i da je otac jednog maloletnog dečaka. Kako tvrdi, Rustempašić živi u Kasapovićima, mestu odakle su nastradale Azra i Alma, i on im je ustvari bio komšija.

foto: Printscreen/ Facebook

"To je tačno, ali, nažalost, njegova porodica sada trpi posledice zbog ove tragedije. Oni su sada izvrgnuti torturi zajednice", rekla je Praljkova.

Ona nam je potvrdila da je na ročištu Rustempašić tražio da ga uhapse.

"Tužilaštvo tvrdi da je imao tri promila alkohola i da je pešake pregazio na trotoaru – kaže Praljak.

Prema jučerašnjim informacijama, stanje povređene dece, Eldara Hajrića i Jusufa i Davuda Amidžića je stabilno i oporavljaju se.

Kurir.rs./Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track