DODIK: BIH treba da odbije svaku finansijsku pomoć koja nas obavezuje da prihvatimo migrante! BiH je potpuno zakazala kad je u pitanju migrantska kriza!
Foto: AP / Darko Vojinović

odlučan

DODIK: BIH treba da odbije svaku finansijsku pomoć koja nas obavezuje da prihvatimo migrante! BiH je potpuno zakazala kad je u pitanju migrantska kriza!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se zalagati za to da BiH odbije svaku finansijsku pomoć Evropske unije zbog koje bi bila u obavezi da primi migrante.

Dodik je, obraćajući se novinarima u Banjaluci, ocenio da je BiH potpuno zakazala kada je u pitanju migrantska kriza i da nema mehanizam za borbu protiv toga. On kaže da, prema nekim informacijama, u BiH trenutno ima između 3.500 i 4.000 migranata, koji su smešteni na različitim lokacijama.

"Mi ne znamo gde su oni, a politika Evrope koja se odnosi na migrante zadire u stabilnost Evrope i pokušavaju da migrante smeste u dodirne zemlje", rekao je Dodik.

On je istakao da je austrijski kancelar Sebastijan Kurc pre nekoliko meseci ponudio finansijsku pomoć zemljama, koje se graniče sa EU i koje prihvate da formiraju kampove za migrante.

"Zalagaću se da svaku finansijsku pomoć odbijemo sa stanovišta obaveza da prihvatimo migrante. Ova klackalica predugo traje. Migranti su ozbiljan

bezbednosni, socijalni, zdravstveni i komunikacijski problem", rekao je Dodik.

On smatra da BiH, ovakva kakva je, nema mehanizme da odgovori na to pitanje.

"Potrudiću se da pokušamo naći neke odgovore u Predsedništvu", poručio je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track